Cercetătorii britanici au anunțat că fragmentele celui mai vechi Coran din lume, descoperite luna trecută în Birmingham, ar putea data dinaintea profetului Mahomed şi ar urma „să rescrie" istoria islamului.
Publicitate
Paginile, care au o vechime de peste 1.400 de ani, au fost descoperite în paginile unui alt Coran, din secolul 7, în biblioteca Universităţii din Birmingham. Ele sunt scrise cu cerneală, într-o limbă veche arabă, pe un pergament din piele animală.
Documentul conţine fragmente din Suras (capitole), de la 18 la 20, scrise, cel mai probabil, de un apropiat al profetului Mahomed - fondatorul religiei islamice.
Paginile au fost analizate cu ajutorul datării cu carbon de către experţii Universităţii Oxford. Potrivit istoricilor, acesta este cel mai vechi Coran din lume.
Descoperirea este semnificativă pentru anii de început ai islamului şi se pare că Coranul a fost memorat şi transmis mai degrabă pe cale orală, decât pe cale scrisă, scrie Daily Mail, potrivit gandul.info.
Unii istorici au sugerat că vechiul Coran l-ar fi precedat chiar şi pe profetul Mahomed. Astfel, Coranul ar fi fost scris în anii 568 şi 645 d.Hr., în timp ce anii asociaţi lui Mahomed sunt 570 şi 632 î.Hr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu