O nouă reorganizare administrativă este necesară, afirmă Vasile Blaga

Aflat la Râmnicu Vâlcea, secretarul genaral al PDL, Vasile Blaga, a afirmat că este nevoie de o nouă reorganizare administrativă a României.

"Este absolut nevoie de o nouă reorganizare administrativă a României şi ea trebuie făcută, am spus-o în permanenţă, de toate forţele politice, pentru că aici intervin foarte multe orgolii care ţin de un patriotism local sănătos de altfel. Am dat exemplu azi la Vâlcea, sunt state europene, ca de exemplu Polonia, care, după 1990, au făcut două reforme, se pregătesc de a treia ", a precizat Blaga, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Râmnicu Vâlcea.  Potrivit lui Blaga, actualele euroregiuni din ţara noastră sunt prea mici pentru a accesa pe termen lung fonduri europene.

"Şi România va trebui să o facă, euroregiunile noastre sunt prea mici, trebuie să aibă în jur de 3 milioane de locuitori pentru a fi eligibile pe termen lung pe fonduri europene. Un singur lucru este clar şi l-am spus în urmă 2 săptămâni la Harghita: niciodată pe criterii etnice", a mai spus Blaga.

Declaraţia lui Blaga vine după ce Traian Băsescu  a declarat duminică, la Covasna, că în proiectul de modificare a Constituţiei, care va fi trimis Parlamentului după sărbătorile de Paşte, a introdus ideea de regiuni, subliniind că ele vor fi definite prin lege pe criterii sociale şi economice şi nicidecum pe criterii etnice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel