O nouă șansă la viață: Bărbat de 40 de ani, scos din Cibin. A fost resuscitat și transportat la spital

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Din fericire bărbatul a răspuns manevrelor de resuscitare- este mesajul venit de la ISU Sibiu, după salvarea unui bărbat de 40 de ani, scos din apă în stop cardio-resprator. 

Un bărbat a fost găsit în stop cardio-respirator, luni, în apele râului Cibin, în zona cartierului Guşteriţa din municipiul Sibiu, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), arată Agerpres. 

La faţa locului au intervenit o autospecială de stingere, o barcă pneumatică, un echipaj SMURD cu medic şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Bărbatul în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost găsit în stop cardio-respirator. El a fost scos din apă de pompieri şi i-au fost aplicate manevre de resuscitare.

"Din fericire bărbatul a răspuns manevrelor de resuscitare. Este transportat la UPU Sibiu pentru investigaţii medicale", au transmis reprezentanţii ISU Sibiu.

Primul ajutor în caz de înec

”Primul ajutor constă în scoaterea din apă urmată de evaluarea şi stabilizarea semnelor vitale.

Şansele de reuşită sunt condiţionate de intensitatea şi durata lipsei de oxigen la nivelul organismului determinată atât de durata submersiei, temperatura apei cât şi de vârsta, boli sau leziuni asociate.

După 4-5 minute şansele de reuşită scad. Siguranţa salvatorului e pe primul plan. Apreciați corect resursele fizice necesare unui astfel de demers. Victima care a plonjat este considerată ca având leziuni de coloană vertebrală.

Stabilizaţi cu mâinile gâtul victimei în poziţie neutră. Scoateţi victima din apă pe un suport rigid. Evaluaţi semnele vitale.

Dacă sunt prezente, se plasează pacientul în poziţie laterală de siguranţă, iar dacă sunt absente se începe resuscitarea cardiopulmonară. După restabilirea semnelor vitale se va efectua încălzirea progresivă pană la sosirea echipajului medical de urgenţă. 

Supravieţuirea unei submersii prelungite, chiar după resuscitarea îndelungată, este neobişnuită”, a explicat medicul primar urgențe Tudor Ciuhodaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel