O nouă variantă a coronavirusului, depistată în Europa. IHU are 46 de mutații. Cât de periculoasă este

O nouă variantă a coronavirusului, depistată în Europa. IHU are 46 de mutații. Cât de periculoasă este / Foto: Pexels
O nouă variantă a coronavirusului, depistată în Europa. IHU are 46 de mutații. Cât de periculoasă este / Foto: Pexels

O nouă tulpina a coronavirusului a fost depistată în Europa.

O nouă variantă de Covid a fost găsită în Franța, potrivit oamenilor de știință. Tulpina mutantă are 46 de mutații despre care se crede că o fac atât mai rezistentă la vaccin, cât și mai infecțioasă decât varianta originală a virusului, depistată în Wuhan. Aproximativ 12 cazuri au fost depistate până acum în apropiere de Marsilia, primul fiind legat de călătoria în țara africană Camerun, scrie Daily Mail.

Totuși, experții spun că există puține indicii că IHU ar depăși varianta dominantă Omicron, care acum reprezintă mai mult de 60% din cazuri în Franța.


Unde a fost depistată noua variantă a coronavirusului

Noua variantă a fost descoperită de acum o lună, pe 10 decembrie, de oamenii de știință de la Institutul IHU Mediterranee - Infection. Tulpina a fost descoperita la nişte pacienţi în orașul Forcalquier, la aproximativ 100 de kilometri de Marsilia. De atunci, noua variantă nu s-a răspândit rapid. Încă nu a fost depistată în alte țări sau stabilită drept o variantă de interes (VOI, ce prezintă interes) de Organizația Mondială a Sănătății.

Profesorul Philippe Colson, cel care conduce echipa care a descoperit tulpina, a declarat: „Avem într-adevăr mai multe cazuri ale acestei noi variante în zona geografică Marsilia. Am numit-o „varianta IHU”. Tocmai au fost prezentați doi noi genomi".

IHU ar putea fi mai rezistentă la vaccinuri

Varianta a fost denumită B.1.640.2 iar descoperirea ei a fost anunțată într-o lucrare postată pe medRxiv. Acest lucru nu a fost publicat într-un jurnal academic. Oamenii de știință spun că descendența este diferită genetic de B.1.640, despre care se crede că a apărut în Republica Democratică Congo în septembrie. Testele arată că tulpina poartă mutația E484K despre care se crede că o face mai rezistentă la vaccinuri.

Are, de asemenea, mutația N501Y, văzută pentru prima dată pe varianta Alpha, despre care experții cred că o poate face mai transmisibilă. Este o rudă îndepărtată a lui Omicron, despre care oamenii de știință spun că probabil a evoluat dintr-un virus mai vechi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel