O nouă zi de audieri pentru fiul lui Trump. Imperiul imobiliar al familiei, în pericol

foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters

Eric Trump este așteptat să fie audiat în a doua zi pe marginea mărturiei sale într-un proces pentru fraudă, care amenință să afecteze imperiul imobiliar al familiei, scrie Reuters.

Cel de-al doilea fiu al fostului președinte al SUA a susținut într-o mărturie depusă sub jurământ într-un tribunal din New York că nu știa nimic despre estimările financiare ale blocurilor de apartamente, terenurilor de golf și a altor active, despre care un judecător a decis deja că au fost umflate fraudulos pentru a obține condiții favorabile de la creditori și asigurători.

Cu toate acestea, e-mailuri și alte probe prezentate la proces arată că a fost implicat în deciziile privind evaluarea acestor proprietăți. El a declarat că nu-și amintește acele discuții sau că a fost implicat doar periferic în ele, în timp ce superviza alte aspecte ale afacerii imense.

Deoarece judecătorul Arthur Engoron a decis deja că Trump și compania sa au umflat fraudulos valoarea activelor, procesul se referă în mare parte la pedeapsa pe care ar trebui să o primească.

Procurorul general din New York, Letitia James, face presiune pentru pedepse de până la 250 de milioane de dolari și o interdicție permanentă pentru toți cei trei Trump de a deține companii în statul lor de origine, printre alte restricții.

Trump a negat orice ilegalitate și i-a acuzat pe James și Engoron de partizanat politic.

Aceasta i-a adus deja amenzi în valoare de 15.000 de dolari pentru că a încălcat o restricție privind discuțiile în public care îl împiedică să critice personalul instanței. Engoron a amenințat joi că va extinde restricția și la avocații lui Trump.

Trump urmează să depună mărturie el însuși luni, urmat de fiica sa Ivanka miercuri. Aceasta nu este acuzată în acest proces.

Procesul, care se așteaptă să dureze până în decembrie, este una dintre problemele legale cu care se confruntă Trump în timp ce își desfășoară campania pentru a recâștiga Casa Albă.

El este acuzat de un total de 91 de infracțiuni grave în patru dosare penale separate, inclusiv două legate de încercările sale de a anula pierderea alegerilor din 2020 în fața democratului Joe Biden.

Cu toate acestea, el conduce în mod hotărât în fața rivalilor săi pentru nominalizarea prezidențială republicană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel