Protestele fermierilor şi transportatorilor continuă marţi seară, la Constanţa, pentru a patra zi consecutiv, ei începând să se deplaseze către Portul Constanţa Sud - Agigea.
Protestatarii se mobilizează în principal prin intermediul reţelelor de socializare. Autoturisme şi autovehicule de mare tonaj se deplasează dinspre diverse localităţi, printre care Poarta Albă, Murfatlar, Valu lui Traian, Ovidiu, Cumpăna, Mangalia, 23 August, către porţile numerele 7 şi 9 ale Portului Constanţa Sud - Agigea, zone unde protestatarii au blocat accesul în portul maritim şi luni seară.
Potrivit unora dintre protestatari, pe drumurile către Portul Constanţa, inclusiv pe Autostrada Soarelui, sunt echipaje ale jandarmeriei şi poliţiei.
Pe reţelele de socializare sunt postate şi informări conform cărora premierul Marcel Ciolacu este 'mincinos' atunci când spune că 'creşterea accizei pe motorină este prinsă în PNRR'. Protestatarii nu vor să renunţe la acţiunea lor revendicativă, ei anunţând continuarea acesteia şi în weekend.
Fermieri şi transportatori cu zeci de camioane şi autoturisme au blocat, luni seară, unele dintre porţile de intrare în Portul Constanţa Sud - Agigea, pe reţele de socializare făcându-se apel ca numărul acestora să crească.
La Constanţa, ample proteste au fost în serile de sâmbătă şi duminică, fiind paralizat traficul rutier pe şoseaua de centură a municipiului, respectiv bulevardul către ieşirea din oraş spre sudul litoralului.
Prof. Mircea Coșea a vorbit despre paradoxul agriculturii românești, dar și ce ar trebui să facă guvernanții, dincolo de acordul negociat între fermieri și Ministerul Agriculturii.
Analistul economic, prof. Mircea Coșea, a vorbit despre negocierile dintre fermierii care au protestat în ultimele zile și Ministerul Agriculturii, dar și care este paradoxul agriculturii din România, care ar putea hrăni zeci de milioane de oameni.
”Apreciez foarte mult felul în care ministrul Agriculturii a acționat, a negociat, a discutat, a făcut tot ce putea să facă. Este foarte complicat să spunem dacă se vor pune în practică, pentru că unele dintre cerințele celor care au protestat și care protestează sunt legate de niște angajamente ferme pe care România le are cu Uniunea Europeană, nu numai prin PNRR, dar în principal prin PNRR.
Deci este complicat să le pui în practică imediat. Însă, bunăvoința care s-a arătat la Guvern, faptul că încearcă să găsească o cale, este de salutat.
Ca să fiu foarte sincer, nu sunt foarte optimist cu aplicarea imediată a acestor cerințe. Avem o experiență, care nu este plăcută, cu acest guvern care promite și nu face. Să ne aducem aminte de promisiunea făcută celor din învățământ, nerealizată, tăiată, împărțită în etape, nu s-a făcut mare lucru. Dar a fost o încercare”, a explicat analistul economic, prof. Mircea Coșea, la Realitatea Plus. Citește articolul aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News