O pauză la orizontală. Cum se odihnesc la muncă tinerii din China

Pixabay / Tinerii chinezi se întind
Pixabay / Tinerii chinezi se întind

Tinerii din China au pornit un nou trend, tang ping, care descrie pauzele de la muncă, în care aceștia se întind. 

Tinerii din China, prinși în mijlocul unei culturi de muncă asiduă cu puține recompense au găsit o metodă prin care să scape de presiunea zilnică de la locul de muncă. Noul trend, numit „tang ping”, este descris ca un antidot la așteptările și presiunea societății pentru a găsi locuri de muncă cu prestigiu și obligația nescrisă de a munci ture lungi și interminabile, scrie BBC. China are o piață a muncii în scădere, tinerii văzându-se nevoiți să muncească mai multe ore. 

Termenul „tang ping” ar fi apărut într-o postare făcută pe o rețea de socializare din țara asiatică. 

„Când stau întins, este momentul meu de înțelepciune. Doar stând întinși pot oamenii să devină măsura tuturor lucrurilor”, a scris un utilizator al forumului Tieba. Comentariile au fost făcute pe o platformă de microblogging, Sina Weibo, iar de acolo termenul a devenit viral, punând un nume practicii adoptate de mii de tineri. 

Ideea de „tang ping” presupune ca o persoană să nu muncească peste program, să fie mulțumit cu obiective mai ușor de atins și să își ofere timp pentru a se relaxa. Aceasta a fost descrisă de presa chineză ca o mișcare spirituală a tinerilor și a inspirat nenumărate postări și meme-uri. 

Munca, o obsesie și o necesitate

„Să trimiți CV-uri este asemenea pescuirii unui ac într-un ocean”, povestea Wang, un tehnician de laborator pentru AFP, citat de BBC. „Ești grăbit de societate chiar și când îți dorești un stil de viață mai relaxat. Tang ping este atunci când nu îți dorești să mori. Eu încă muncesc, dar nu peste măsură”, a declarat tânărul de 24 de ani.

Cenzura nu lipsește din acest subiect, mai multe postări fiind blocate pe Sina Weibo, precum și hashtagul #TangPing. Pe o platformă similară iMDb-ului, Douban, a fost creat un grup care de asemenea a fost șters, în încercarea de a minimaliza amploarea noii mișcări culturale. 

Mișcarea #TangPing nu este unică, în anul 2016 un actor chinez a devenit viral pentru modul nepăsător în care se afla, stând pe canapea. Și oul depresiv Gudetama, originar din Japonia a fost pe aceeași lungime de undă cu tinerii chinezi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel