O pensionară era cât pe ce să arunce la gunoi un diamant de 2,5 MILIOANE de euro. L-a găsit când făcea curat

O pensionară era cât pe ce să arunce la gunoi un diamant de 2,5 MILIOANE de euro. L-a găsit când făcea curat / Foto: Pixabay
O pensionară era cât pe ce să arunce la gunoi un diamant de 2,5 MILIOANE de euro. L-a găsit când făcea curat / Foto: Pixabay

O pensionară era cât pe ce să arunce un diamant în valoare de două milioane și jumătate de euro.

O pensionară în vârstă de 70 de ani din Northumberland a devenit bogată peste noapte, după ce, în timp ce făcea curat în casă, a descoperit un diamant. Femeia făcea curățenie și arunca la gunoi diverse obiecte de prin casă atunci când a găsit o bijuterie, dar în ultimul moment s-a răzgândit și s-a hotărât să nu o arunce ci să o ducă la un evaluator, scrie BBC.

Specialiștii au evaluat bijuteria și i-au spus că este vorba despre un diamant de 34 de carate în valoare de două milioane de lire sterline. Licitatorul Mark Lane a mărturisit că a avut un adevărat șoc atunci când a descoperit valoarea diamantului. El a povestit că femeia i-a adus piatra pentru evaluare și că bătrâna era hotărâtă să arunce totul la gunoi, dar că vecina sa i-a sugerat să facă o evaluare a bijuteriilor. Ea cumpărase bijuteria de la un târg de vechituri în urmă cu mai mulți ani. Diamantul, mare cât o monedă, va fi scos la licitație pe 30 noiembrie.

VEZI ȘI: Un cuplu a găsit un diamant extrem de prețios într-un parc / FOTO

Care este diferența dintre diamant și briliant. Probabil, nu te-ai fi așteptat la asta!

Conform specialiștilor, diamantul este piatra prețioasă în sine, în timp ce briliantul este, de fapt, un diamant tăiat în 57 de fațete. Cele două cuvinte, „diamant” și „briliant” nu sunt sinonime. Diamantul este numele generic al mineralului, al rocii neșlefuite si netăiate, în timp ce briliantul este forma finală a unui diamant tăiat și șlefuit de către un specialist în bijuterii prețioase.

Tăietura în formă de briliant a fost inventată de Marcel Tolkowsky (1899-1991) în anul 1919. Aceasta are 58 de faţete. Astfel, piatra prețioasă se taie în două piramide de baza pe care se sprijină 33 de tăieturi pe coroana diamantului (în partea de sus) şi 25 pe pavilion (în jumătatea inferioară a diamantului, de sub centură). Acesta a scris și o carte intitulată „Designul diamantului”

De obicei, bijutierii specialiști sunt cei care decid dacă un diamant poate deveni sau nu briliant. Așadar, un "briliant" este un diamant în tăietura briliant. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel