O pisică a reușit să-și găsească o casă, după ce a devenit virală pe rețelele de socializare pentru că are patru urechi.
Midas, o pisică ajunsă virală pe rețele sociale, a uimit pe mulți oameni care nu și-au putut crede ochilor când au văzut felina având un set suplimentar de urechi în interiorul urechilor sale normale. Potrivit informațiilor, se pare că deformarea este legată de o mutație recesivă a genei de la părinții ei.
Urechile mai mici nu ajută de fapt pisica să audă mai bine, iar auzul ei este perfect cu cele două perechi de urechi.
În ciuda diformității sale, pisica de patru luni a fost adoptată de o femeie în Turcia, care speră că eforturile ei vor încuraja pe alți oameni să accepte animale de companie care ar putea să nu fie 100% normale. Stăpânul pisicii are deja un câine și o altă pisică și speră că Midas se va înțelege cu acestea.
Vezi această postare pe Instagram
Vezi această postare pe Instagram
Există pisici peste tot în lume care prezintă diferențe genetice interesante, ciudate și incredibile.
Joseph, o pisică Scottish Fold, în vârstă de doi ani, a devenit virală pe toate rețelele de socializare pentru că are un ochi albastru și unul galben.
Un bărbat care locuiește în Sankt Petersburg a spus că atunci când a văzut pentru prima dată o fotografie a lui Joseph pe internet, „nu credea” că pisica este reală, deoarece ochii erau de două culori complet diferite, potrivit Ladbible.
Pisicile par să-și urmărească stăpânii în timp ce se mișcă prin casă și sunt surprinse dacă apar undeva unde nu se așteaptă. Descoperirea susține ideea conform căreia pisicile păstrează o reprezentare mentală a stăpânilor lor, chiar și atunci când nu îi pot vedea, o punte crucială către procesele cognitive superioare, cum ar fi planificarea anticipată și imaginația, relatează The Guardian.
Deși cercetările anterioare au sugerat că pisicile vor căuta în locul corect dacă hrana dispare și se așteaptă să vadă fața stăpânului lor dacă le aud vocea, nu era clar cum s-a transpus această abilitate în viața reală.
„Se spune [de asemenea] că pisicile nu sunt la fel de interesate de stăpânii lor precum sunt câinii, dar aveam îndoieli cu privire la acest punct”, a spus dr. Saho Takagi de la Universitatea din Kyoto, Japonia.
Pentru a investiga, Takagi și colegii au înregistrat ce s-a întâmplat când 50 de pisici domestice au fost închise individual într-o cameră și și-au auzit în mod repetat stăpânul strigându-le numele din exterior, urmat fie de vocea unui străin, fie de cea a stăpânului lor, venind printr-un difuzor atașat unui ecran din partea opusă a camerei în care se aflau (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu