O altă planetă asemănătoare Pământului a fost descoperită lângă cea mai apropiată stea de Sistemul nostru Solar.
Deși planeta este mai mică decât Pământul, având un sfert din masa planetei noastre, există șanse ca aceasta să poată susține viața.
European Southern Observatory (ESO) a declarat că cercetătorii au găsit dovezi că o altă planetă orbitează în jurul stelei Proxima Centauri, cea mai apropiată stea de sistemul solar, anunță cercetătorii.
Proxima Centauri se află la puțin peste patru ani lumină distanță.
Descoperirea vine după ce, în 2016, era anunțată identificarea unei planete în acest sistem solar, care a fost denumită Proxima b, care este comparabilă ca masă cu Pământul și se află într-o zonă în care viața este posibilă.
În plus, observațiile au indicat prezența unei a doua planete - Proxima c, care este de aproximativ șase ori mai mare decât Pământul.
A treia planetă nou descoperită a fost numită Proxima d, fiind detectată de Telescopul principal al Observatorului European de Sud (VLT ESO), situat în Chile.
Observațiile arată că masa acestui corp cosmic este de doar aproximativ un sfert din masa Pământului și, dacă această informație se confirmă, planeta va fi cea mai mică dintre toate cele trei planete din sistem și una dintre cele mai mici exoplanetele cunoscute.
Proxima d orbitează în jurul stelei sale la o distanță de aproximativ 4 milioane de kilometri, ceea ce reprezintă mai puțin de 10% din distanța dintre Soare și planeta cea mai apropiată, Mercur.
Mișcarea de revoluție a noii planete Proxima d în jurul stelei sale, Proxima Centauri, durează doar cinci zile, ceea ce înseamnă că un an pe planeta nou-descoperită ar dura mai puțin de o săptămână.
Oamenii de ştiinţă au descoperit ceea ce ar putea fi cea mai mică gaură neagră din Calea Lactee şi totodată cea mai apropiată gaură neagră de Sistemul Solar, un obiect cosmic atât de neobişnuit încât a primit porecla "Unicornul".
Astronomii sunt de părere că această gaură neagră are aproximativ 3 mase solare şi face parte dintr-un sistem binar, denumit V723 Mon, alături de o stea gigantică roşie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News