O planetă care se formează la 444 ani lumină de noi are MOLECULA responsabilă pentru viaţă

Fotografie creată de Alex Andrews, de la Pexels
Fotografie creată de Alex Andrews, de la Pexels

Un inel de praf, gaze şi gheaţă aflat la 444 de ani lumină faţă de Pământ conţine o moleculă despre care se crede că ar ajuta la formarea vieţii. 

Astronomii au descoperit compusul chimic, numit eter de dimetil, în zona care va deveni o planetă lângă steaua IRS 48. 

În timp, eterul de dimetil formează prebiotice, inclusiv zaharuri şi aminoacizi, care sunt fundamentul vieţii pe Pământ, conform unei echipe de cercetători de la Observatorul Leiden, din Ţările de Jos. 

Eterul de dimetil este format din nouă atomi, lucru care îl face cea mai complexă moleculă organică descoperită vreodată în interiorul unei planete în formare, mai spune echipa, conform Daily Mail

"Având în vedere descoperirea, putem afla mai multe despre originea vieţii pe planeta noastră şi, astfel, ne putem face o idee mai bună privind potenţialul pentru viaţă şi în alte sistem planetare", a declarat Nashanty Brunken, student masterand la Observatorul Leiden. 

"Eterul de dimetil este cea mai mare moleculă găsită vreodată într-o planetă în formare. A mai fost văzut anterior în nori reci, în zonele de formare a stelelor, dar niciodată într-un mediu în care se formează o planetă. Asta înseamnă că astfel de molecule pot ajunge pe planetă încă de când acestea se formează. Această moleculă este importantă pentru că este o moleculă organică complexă, iar asta reprezintă punctul de început al moleculelor care duc la formarea vieţii", a transmis şi Dr. Nienke van der Marel, co autor al studiului. 

"E extraordinar că am găsit aici această moleculă. Nu credeam că este posibil să le studiem. Este şi mai interesantă pentru că este direct în discul de formare a planetei. Nu se ştia asta până acum. În cele mai multe sisteme planetare, aceste molecule sunt ascunse în gheaţă", a declarat şi dr. Alice Booth. 

Misterele planetei NOUĂ. Corpul ceresc pe care nu îl vedem, dar care ar avea o masă de 10 ori mai mare decât Pământul. Ce este, de fapt

Percival Lowell, scriitor şi om de afaceri din secolul XIX, a făcut mai multe afirmaţii incredibile de-a lungul deceniilor. El se recomanda ca astronom, după ce citise doar o carte despre planeta Marte. 

Iniţial, acesta era convins de existenţa marţienilor, despre care credea chiar că îi descoperise. Ulterior, a sugerat că liniile care se văd pe suprafaţa planetei Marte erau canale, construite pentru extragerea apei din calotele glaciare de la polii planetei roşii. 

Dar cea mai importantă afirmaţie a lui Lowell este legată de existenţa unei a noua planete în sistemul nostru solar. O planetă ipotetică, numită X, despre care se crede că se află la capătul sistemului solar, dincolo de Uranus şi Neptun. 

Pe 18 februarie 1930, un astronom a descoperit planeta Pluto, iar pentru o vreme, aceasta a fost considerată a noua planetă a sistemului solar, planeta X. Însă nu era aceasta, pentru că ceea ce căuta Lowell avea suficientă forţă pentru a le trage spre ea pe Neptun şi pe Uranus.  CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel