Oricine deține o grădină știe cât de esențial este să ai grijă de plante toamna și iarna.
Odată cu schimbarea temperaturii, trebuie neapărat să vă gândiți și la bunăstarea micilor arbuști și să vă asigurați să nu vor îngheța.
Adesea, pentru a proteja plantele de îngheț și de agenții atmosferici, este necesar să le acoperiți cu o folie de plastic. Acțiunea este esențială pentru a reduce schimbările de temperatură și pentru a apăra plantele de îngheț.
O planta elegantă, perfectă pentru baie și dormitor: purifică aerul și absoarbe umezeala
O metodă folosită de grădinari constă în acoperirea solului de la baza plante, cu diverse tipuri de materiale. Deseori se folosesc frunze uscate și scoarță de copac. Această operațiune va proteja rădăcinile de îngheț, va preveni creșterea buruienilor și va menține umiditatea constantă.
Pentru a avea o grădină luxuriantă, toamna și iarna, trebuie să creșteți plante puternice și rezistente. Există mulți arbuști mici care ne oferă florile lor minunate și în anotimpurile reci.
Să ne gândim, de exemplu, la ajania pacifică sau crizantema de argint si aur, originară din Asia Centrală. O plantă perenă și veșnic verde, de dimensiuni mici și formă rotundă. Se poate cultiva atât în curte, cât și în ghivece, pe balconul casei.
Frunzele plantei sunt foarte frumoase și, atunci când sunt rupte, emană un miros delicat. Florile decorează grădina până la sfârșitul toamnei și seamănă cu niște margarete galbene.
Mirosurile neplăcute din baie pot fi eliminate cu ajutorul plantelor
Planta are nevoie de lumină, dar nu de lumina directă a soarelui, care i-ar putea deteriora frunzele. Este foarte rezistentă la frig, deși iarna își poate pierde frunzele frumoase. Dar nu vă temeți, acestea vor crește din nou sănătoase și luxuriante în primăvară.
Deși, are nevoie de un sol moale, ajania pacifică nu se teme de perioade lungi de secetă. Trebuie udată când solul este complet uscat.
Pentru a se dezvolta, planta are nevoie de un îngrășământ organic. Dacă este cultivată în ghivece, nu uitați să folosiți un recipient mare pentru a facilita creșterea rădăcinilor.
Această plantă este rezistentă la frig și secetă, dar ar putea fi afectată de afide și paraziți. Acordați atenție și rădăcinilor, care, din cauza udării abundente, ar putea putrezi. Pentru a evita acest lucru, goliți mereu farfuria ghivecelor și acordați atenție cantității de apă pe care o folosiți când udați planta.
Vezi si:
Hortensiile sunt printre cele mai fascinante și colorate flori. Mai ales în această perioadă a anului, când înfloresc în diverse culori, hortensiile sunt alegerea multor persoane.
O floare de hortensie este capabilă să ofere multă luminozitate unui mediu și să facă spațiul locuinței unic. O zonă, care poate părea goală, își schimbă total imaginea, dacă puneți o hortensie.
Când vorbim despre hortensii ne referim la plantele care aparțin familiei Hydrangeaceae. Acestea sunt originare din Est, fiind răspândite China, Japonia și în Thailanda. Planta are un scop ornamental, iar florile sale mari sunt excepționale.
Udă plantele de cameră cu apa în care ai fiert pastele și admiră rezultatele
De obicei, florile de hortensie sunt de culoare albastră. Dar știți că puteți obține culori diferite pentru această plantă?
Există factori care afectează pigmentul hortensii și care trebuie luați în considerare dacă doriți ca planta să-și schimbe culoarea după preferințele voastre.
Una dintre caracteristicile naturale ale hortensiei este tocmai aceea că planta își poate schimba culoarea florilor sale, în funcție de anumite situații. Factorul decisiv care determină colorarea florilor de hortensie este solul.
Unele studii au demonstrat că aciditatea solului, în anumite situații, este capabilă să determine culoarea florilor de hortensie. Un sol deosebit de acid va determina o culoare a florii apropiată de albastrul electric; în timp ce un sol bazic va putea permite plantei să genereze flori roşiatice.
Acest lucru arată clar cum, cu o serie de mici trucuri, putem schimba efectiv aciditatea solului și, în consecință, culoarea florilor de hortensie.
Pentru a obține o hortensie cu flori, cu nuanțe care tind spre rosu, puteți introduce cenușă în sol: este o substanță care are calități alcalinizante și reușește să facă solul mai bazic.
În schimb, dacă dorim să obținem o floare de hortensie de nuanță albastru-violet, atunci am putea introduce bucăți de fier, cum ar fi unghiile sau zațul de cafea, pentru a face solul mai acid.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu