O plantă culeasă de Charles Darwin în 1835, expusă în premieră

Statuia lui Charles Darwin
Statuia lui Charles Darwin

O plantă de cartof culeasă de Charles Darwin în 1835 va fi expusă în premieră după ce a fost redescoperită într-un dulap.

O plantă de cartof colectată de Charles Darwin în timpul călătoriei sale cu nava HMS Beagle se numără printre cele câteva zeci de specimene botanice rare urmează să fie expuse public în premieră, informează The Telegraph.

Planta a fost redescoperită într-un dulap al Societăţii Regale de Horticultură (RHS) în urmă cu cinci ani. Ea a fost găsită iniţial pe o insulă din largul Chile, în anul 1835, de celebrul naturalist britanic, fondatorul teoriei referitoare la evoluţia speciilor.

Este o parte din istoria ştiinţei, a declarat Tivvy Harvey din cadrul RHC. A făcut parte din călătoria care a dus la teoria evoluţiei, a adăugat Harvey pentru BBC. Specimenul va fi expus public în cadrul unui proiect în valoare de 5 milioane de lire ce prevede construirea Centrului naţional pentru ştiinţă şi educaţie în domeniul horticulturii al RHS.

Centrul naţional pentru ştiinţă şi educaţie 

Centrul, care va fi ridicat în cadrul Grădinii Wisley a RHC, situată în Surrey, va cuprinde zone pentru cercetare şi va contribui la conservarea şi prezentarea a peste un milion de obiecte de importanţă naţională - peste 86.000 de specimene botanice, 24.000 de insecte, 30.000 de obiecte de artă botanică, 250.000 de fotografii şi 100.000 de cărţi, toate acestea incluzând peste jumătate de mileniu de istorie a grădinăritului.

Centrul, care va fi inaugurat în anul 2020, este finanţat în principal prin intermediul Loteriei Naţionale şi va fi totodată unul dintre primele specimene de lavandă de cultură, dar şi mii de varietăţi de narcise, plantă salvată de la dispariţie în Marea Britanie de RHS după ce a fost afectată în 1916 de o boală misterioasă.

Vezi și: Planta care poate vindeca impotența. Folosită sub formă de ceai


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel