Universitatea Cambridge a demonstrat beneficiile unei porții extra de legume sau fructe.
Un studiu realizat de Universitatea Cambridge a descoperit că o creștere a consumului de fructe și legume cu o porție mică zilnică reduce cu 25% riscul diabetului de tip 2, scrie dailymail.co.uk.
Cercetătorii spun că o porție de 66 de grame de fructe reduce riscul de diabet cu 25%. În Marea Britanie, o porție de legume sau fructe este definită ca 80g, echivalentul a trei linguri de morcovi fierți sau un măr mic.
”Aportul de fructe și legume, mai degrabă decât suplimentele de vitamine, este potențial benefic pentru prevenirea diabetului de tip 2”, a precizat echipa de cercetători.
Școala Medicală din Harvard a estimat că o porție pe zi de cereale integrale pentru micul dejun, cum ar fi terci sau cereale, ar reduce riscul cu 19%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu