O profesoară din Oradea învață de la specialiștii NASA

Anna Monika Muscas
Anna Monika Muscas

O profesoară din Oradea s-a numărat printre învățăceii de la Centrul Spaţial din Huntsville. Specialiștii NASA îi învață noi metode de predare pentru a creşte interesul studenţilor faţă de ştiinţă şi matematică. Honeywell Educators@Space Academy a adunat profesori din întreaga lume. La ediția din 2013, profesoara Anna-Monika Muscaş a fost singura reprezentantă a României. De la înființarea proiectului, România a avut cea mai ridicată rată de succes în procesul european de selecţie. 45 de profesori români au fost aleși să participe la programul Honeywell Educators în nouă ani. 

Tabăra de la Centrul Spaţial din Huntsville a constat în cinci zile de training-uri intensive. Au fost 45 de ore de cursuri şi laboratoare practice. Profesorii selectați au urmat cursuri de dezvoltare profesională, laboratoare practice şi activităţi de teren aliniate la standardele globale pentru învăţământul mat­­­­­­ematic şi ştiinţific. În plus, profesorii au beneficiat de simulări de zbor la standardele cele mai ridicate, de simulări ale unor misiuni spaţiale, instructaje de supravieţuire atât pe pământ, cât şi pe apă, precum şi de programe interactive despre dinamica zborului.

Ce a învățat de la specialiștii NASA pune în practică în România

Profesoara Anna-Monika Muscaş a declarat: "Experienţa este unică, pentru că ai ocazia să înveţi tehnici noi de abordare a programei şcolare şi de a le trezi elevilor interesul pentru ştiinţă, într-un stil foarte practic", se arată într-un comunicat remis redacției DC News.

Anna-Monika Muscaş vrea să pună în aplicare ceea ce a învățat. Ea intenționează să includă în programa şcolară un curs opţional pentru elevii din clasele IX – XII, în care să îmbine disciplinele ştiinţifice (fizică şi chimie) cu informatica. "Copiii vor avea ocazia să lucreze în echipă, să dezvolte un proiect pe care apoi să-l şi ducă la bun sfârşit, ne gândeam să începem cu construcţia unei navete  spaţiale. În fiecare clasă sunt elevi dornici de cunoaştere, care se implică şi sunt dispuşi să se ajute unii pe alţii. Un astfel de curs opţional îi va ajuta să-şi dezvolte nu numai abilităţile tehnice şi ştiinţifice, dar şi capacităţile de inter-relaţionare", a completat profesoara din Oradea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro
pixel