O rachetă ucraineană doborâtă a lovit un bloc în oraşul rus Belgorod. Cel puțin 7 oameni au murit

foto: Freepik
foto: Freepik

Cel puțin 7 persoane au fost ucise și 17 rănite în orașul rus Belgorod, după ce fragmente provenite dintr-o rachetă balistică Tochka-U, lansată duminică dimineața de armata ucraineană și interceptată de antiaeriana rusă, au căzut peste un bloc de locuințe. 

Tragedia a fost confirmată de oficiali ruși citați de Reuters, potrivit Agerpres. Imaginile de la fața locului arată cel puțin zece etaje ale blocului de locuințe prăbușite. În timp ce echipele serviciilor de urgență căutau supraviețuitori printre dărâmături, o nouă secțiune a blocului s-a prăbușit. Există încă persoane prinse sub dărâmături, ceea ce indică faptul că bilanțul victimelor ar putea crește.

Oficialii ruși afirmă că racheta a fost interceptată în timpul unui atac masiv în care armata ucraineană a lansat rachete Tochka, de concepție sovietică, precum și alte proiectile trase de lansatoare multiple de rachete.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, care a acuzat Ucraina de "atac terorist asupra zonelor rezidențiale", armata ucraineană a folosit în această operațiune cel puțin 12 rachete.

Încă de când Rusia a declanșat campania militară împotriva Ucrainei în februarie 2022, au avut loc situații similare în care fragmente de rachete rusești, doborâte de antiaeriana ucraineană, au căzut în zone locuite și au provocat victime civile. Ucraina acuză Rusia că atacă ținte civile. Rusia și Ucraina neagă acuzațiile reciproce privind atacurile asupra zonelor locuite. Încă nu este clar care au fost țintele vizate de armata ucraineană în salva de rachete lansată duminică dimineața asupra regiunii ruse Belgorod, situată la granița cu Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel