Un kiwi și o lămâie conțin doză zilnică de vitamina C și multe alte elemente utile.
Kiwi este un fruct atât de gustos și suculent, încât multe gospodine îl adaugă constant în salatele de fructe. De asemenea, acest fruct este consumat ca o gustarea delicioasă dintre mesele principale.
O dulceață din lămâi verzi și kiwi, consumată în sezonul rece, va crește imunitatea. Azi, îți oferim rețeta pentru o dulceață de kiwi și lămâi verzi, care se prepară foarte ușor și este gustoasă și sănătoasă.
Ingredientele de care ai nevoie:
• 1 kg de kiwi;
• 2- 3 bucăți de lămâi verzi;
• 900 grame de zahăr.
Reține că fructele de kiwi pot provoca alergii, așa că această dulceață nu este recomandată persoanelor care suferă de alergii și copiilor sub trei ani.
Lămâile verzi se spală bine și se taie felii. Și fructele de kiwi se curăță de coajă și se taie felii.
Pune fructele într-o oală de oțel inoxidabil, acoperă-le cu zahăr și lasă-le la fiert câteva ore. Nu uita să acoperi oala cu un capac.
Prăjitura care se topește în gură: ai nevoie doar de două albușuri
După ce începe să fiarbă, amestecul se mai lasă pe foc încă 10 minute. Stinge focul și lasă fructele să se odihnească 12 ore.
După cele 12 ore, pune oala din nou pe aragaz și mai gătește fructele încă 15 minute. Dulceața de kiwi și lămâi verzi se toarnă în borcane curate, care se închid bine cu capace.
Dulceața de kiwi și lămâi verzi este plină de vitamina C. O poți consuma cu un ceai din plante, atunci când ești răcit. Poftă bună!
Kiwi este un fruct atât de gustos și suculent, încât multe gospodine îl adaugă constant în salatele de fructe sau la gustările dintre mesele principale.
Datorită calităților excelente, popularitatea fructelor de kiwi este în creștere. Cu toate acestea, kiwi nu este recomandat pentru toată lumea. În plus, în anumite circumstanțe, categoric nu este recomandat consumul acestui fruct. Prezența constantă a acestor fructe în dietă poate avea efecte secundare neplăcute.
1. Iritații. În cadrul unor studii s-a descoperit că un consum mai mare de kiwi poate produce iritații ale pielii. La persoanele care suferă de astm, simptomele se pot agrava, iar în cazul mai rare șocul anafilactic nu poate fi evitat.
2. Alergii. Dacă mănânci mai mult de 7 kiwi la o masă, buzele și limba se pot umfla. Poți simți arsuri dureroase în cavitatea bucală. Persoanele care au fost deja diagnosticate cu alergie la latex ar trebui să se abțină de la consumul de kiwi.
Plimbă-te, zilnic, câte 30 de minute: șapte motive pentru care trebuie să ieși din casă
3. Dermatită. Persoanele care consumă multe fructe de kiwi în fiecare zi, o perioadă lungă de timp, se pot confrunta cu o deteriorare semnificativă a pielii. Poate apărea dermatita și persoana va avea nevoie de tratament de specialitate.
4. Pancreatită. Din păcate, chiar dacă îți place foarte mult kiwi-ul, trebuie să fii foarte atent atunci când stabilești dimensiunea zilnică a porției. În timp ce combinația de potasiu, serotonină, vitamina C și vitamina E este destul de benefică, dozele foarte mari duc la modificări ale nivelului de trigliceride din sânge. Acest lucru este foarte dăunător pentru pancreas pe termen lung.
5. Diaree și leșin. Consumul a mai mult de 2 fructe de kiwi pe zi poate provoca diaree, greață sau chiar vărsături. În plus, nu este exclusă deteriorarea stării generale și, în cel mai rău caz, poți leșina.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu