Te-ai săturat de preparatele obișnuite cu varză? Diversifică-ți meniul cu o rețetă simplă și neobișnuită!
Vei avea nevoie de:
o varza albă mică,
un ardei roșu,
o legătură de ceapă verde,
două ouă,
sare și piper după gust,
50 grame de făină albă,
50 grame de mălai,
100 ml de ulei vegetal.
Varza se taie în jumătate și se toacă mărunt. Ardeiul se taie în fâșii subțiri, iar ceapa verde se toacă mărunt.
Sparge două ouă într-un castron, amestecă-le bine și toarnă-le peste varză. Adăugă ceapa tocată, fâșiile de ardei, piper și sare. Amestecă bine. Făină de grâu și cea de mălai și se amestecă cu legumele.
Cea mai rapidă și delicioasă cină: cartofi, pregătiți la cuptorul cu microunde în doar 15 minute
Se toarnă ulei vegetal într-o tigaie, se încălzește la foc mic și se pune compoziția de varză. Întinde-o ca pe o clătită mare. Deasupra se pot adăuga semințe de susan. Acoperă tigaia cu un capac. Când partea de jos s-a rumenit, întoarce clătita. Se lasă să se rumenească pe cealaltă parte. Clătita de varză se ia de pe foc, se taie în bucăți și se servește cu smântână.
Iată rețeta unei salate plină de vitamine și ușor de preparat. În plus, sosul pe care îl veți folosi este delicios.
Ingrediente:
varză albă tânără (mică) 1 bucată,
1 castravete lung,
ceapa verde 1 legătură,
mazăre verde (poate fi congelată) 2 pahare,
ulei de măsline 3-4 linguri,
oțet de mere - 2 linguri,
oțet de vin alb - 1 lingură,
miere - 1 lingură,
sare și piper negru după gust.
Dacă nu vă place sau nu tolerați oțetul, puteți folosi smântână. Spălați varza, dacă este necesar, îndepărtați frunzele superioare, tăiați-o în 4 părți. Îndepărtați cotorul și tocați varza mărunt. Se amestecă uleiul, oțetul și mierea și se toarnă peste varză, zdrobind-o ușor cu mâinile.
Salată din morcovi și pătrunjel: este crocantă și plină de vitamine
Se spală și se toacă mărunt ceapa verde. Mazărea se dezgheață în apă rece. Tăiați castravetele în felii. Adăugați castraveții tăiați, mazărea dezghețată și ceapa verde în bolul cu varză și amestecați totul bine. Asezonați cu sare și piper chiar înainte de servire. Poftă bună!
Carne de porc, înăbușită cu caise și iaurt este o combinație interesantă, cu o aromă intensă. Iarna, puteți folosi caise congelate.
Ingrediente:
carne de porc - 500-600 grame,
supă de pui sau apă - jumătate de pahar,
caise - 200 grame,
iaurt natural - 250 grame,
ceapă - 1 bucată
sare și piper după gust.
Caisele proaspete pot fi înlocuite cu caise congelate sau chiar uscate. Prăjiți ușor ceapa tocată în ulei. Se pun bucățile de carne și se prăjesc încă trei minute pe fiecare parte, amestecând continuu. Adăugați bulion sau apă.
Salată de roșii, piersici și brânză. O rețetă neobișnuit de savuroasă
Lăsați să fiarbă circa 30 de minute, amestecând din când în când. Se toarnă apoi iaurtul, condimentele, caisele tăiate bucăți și se aduce din nou la fiert, la foc mic. Mâncarea finită este delicioasă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu