EXCLUSIV  O româncă stabilită în Linz spune care e cea mai mare diferenţă dintre România şi Austria

FOTO: Freepik @rawpixel.com
FOTO: Freepik @rawpixel.com

Alexandra Nedel, actriţă născută în Timişoara, s-a stabilit la Linz, în Austria, şi povesteşte pentru DC News şi Ştiri Diaspora care e cea mai mare diferenţă între România şi Austria. 

"Cea mai mare diferenţă între Austria şi România este faptul că în Austria se închid magazinele foarte devreme. La ora 19:00, cam aşa. Eu, fiind studentă, uneori aveam cursuri şi până la ora 22:00. În România, mall-ul este deschis şi duminica, până la ora 22:00. În Austria, duminica sunt deschise doar restaurantele. Asta e şi bine, dar şi rău. Depinde de fiecare persoană cum îşi gestionează timpul. Dacă ştiu că nu pot merge la cumpărături după o anumită oră, mă organizez diferit", a declarat Alexandra Nedel la Diaspora în Direct. 

Cât costă să stai în chirie în Austria 

"În Austria se întâmplă un fenomen foarte interesant, unde studenţii locuiesc într-un număr mai mare într-un apartament. Eu, când eram studentă, plăteam în jur de 300 de euro pe o cameră într-un apartament, la care mai adăugam şi întreţinerea. Dar aveam camera mea. Împărţeam doar baia şi bucătăria. E o soluţie studenţească. 

Dacă vrei să stai singur, chiria pentru 2 camere poate fi de la 500 euro în sus. Da, Austria e o ţară scumpă, dar şi salariile sunt mai mari. Şi în România, ca şi în Austria, fiecare decide cât cheltuie, ce cumpără, ce mâncare vrea, câtă mâncare vrea. Depinde de fiecare om cum îşi trăieşte viaţa", a mai declarat Alexandra Nedel. 

Youtube video image

Alexandra Nedel este o tânără actriță româncă stabilită în Austria. Printre altele, ea a participat şi la iUmor, alături de partenerul ei. Ea locuieşte acum în Austria şi a explicat cine sunt austriecii care vor România în Schengen. 

În cadrul emisiunii Diaspora în Direct, Alexandra Nedel a explicat cum e viaţa în Austria, dar şi cum a fost primită de austrieci. 

"La început, credeam că vor avea o problemă că sunt din România. Dar nu s-a întâmplat acest lucru, dimpotrivă. A fost atu-ul meu că sunt din altă ţară şi că ştiu limba germană. Oricum, Linz e un oraş foarte internaţional şi nu te simţi ciudat că eşti din altă ţară. 

Şi cu oamenii de pe stradă e foarte bine. Cei mai mulţi ştiu engleză, deci e uşor să te descurci", a declarat Alexandra Nedel. 

"Prietenii mei erau de partea noastră, a românilor, spuneau că şi-ar dori să fim în Schengen. În primul rând ca să nu mai stea la coadă la graniţă, pentru că au venit în vizită la mine, au făcut un tur al României. Mi-am făcut treaba, am promovat ţara. Există mereu două părţi, unii care îşi doresc şi unii care nu îşi doresc. Dar cei mai mulţi cu care am vorbit eu îşi doreau să intrăm în Schengen", a mai declarat Nedel. 

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a avut o întâlnire cu omologul său român Marcel Ciolacu la Bucureşti, în care cei doi au evaluat stadiul actual al relaţiilor bilaterale ungaro-române, a informat şeful biroului de presă al lui Orban, într-un comunicat emis vineri, transmite MTI. În calitate de deţinătoare actuală a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, Ungaria va pune tema aderării depline a României la spaţiul Schengen pe agendă în această toamnă, adaugă comunicatul menţionat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel