O rusoaică în vârstă de 36 de ani a fost prinsă la vama Siret. Pe numele ei există un mandat internaţional de arestare emis de Interpol.
UPDATE
Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, Ilie Poroch Seriţan, a spus că femeia, în vârstă de 36 de ani, a fost depistată în PTF Siret vineri seara, la ora 19,00, pe sensul de intrare în ţară, la controlul efectuat asupra unui autocar cu pasageri care se deplasa pe ruta Ucraina - Turcia.
Femeia, pe numele căreia era emis un mandat internaţional de arestare de către Interpol, a fost predată Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Suceava în vederea punerii în aplicare a măsurilor legale.
Aceasta a fost prezentată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Suceava cu propunere de arestare provizorie în caz de urgenţă a persoanei extrădabile Amina Gerikhanova, faţă de care autorităţile judiciare din Federaţia Rusă au dispus transmiterea difuziunii din data de 24 aprilie 2018 emisă de Interpol Moscova, prin care s-a solicitat arestarea în vederea extrădării, în baza mandatului de arestare emis pe 27 martie 2018 de Tribunalul districtual Oktyabrsky, Grozny, Rusia.
Curtea de Apel Suceava a fixat data de 24 martie ca termen pentru a stabili dacă sunt îndeplinite condiţiile extrădării, femeia fiind în prezent în arestul IPJ Suceava.
Știre inițială
Aceasta avea un mandat de arestare din 27 martie 2018, emis de Tribunalul districtual Oktyabrsky, din orașul Groznâi. Femeia este acuzată de comiterea infracțiunii de participare la grupare armată ilegală.
Curtea de Apel Suceava a luat act de acest mandat și a emis un mandat de arestare pe o perioadă de 15 zile pe numele Aminei Gerikhanova, urmând ca procurorul să procure datele și actele necesare pentru a stabili dacă sunt îndeplinite condiţiile extrădării, scrie Monitorul de Suceava.
Aceasta era însoţită de un minor şi se îndrepta spre Turcia. Minorul a fost preluat de DGASPC Suceava.
"De la începutul războiului din Ucraina, echipele mobile au intervenit și au preluat 16 minori din Vama Siret. În acest moment au mai rămas în Casa de tip familial Rădăuți doar 3 minori, pentru restul găsindu-se soluții de a nu rămâne în sistemul de protecție a copilului sucevean. Minorilor li s-au făcut acte, li s-au găsit rude care i-au preluat și nu sunt în situație de risc”, a completat șefa DGASPC Suceava, Nadia Creţuleac.
În data de 12.03.2022, în 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 75.902 de persoane, dintre care 16.676 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 2 % faţă de ziua precedentă), anunță Poliția de Frontieră.
Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 7.203 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 8,7%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 7.789 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 2,6 %).
De la declanşarea acestei crize, până la data de 12.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 397.542 cetăţeni ucraineni.
În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români pana la capacitate maximă, precizează instituția, scrie Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu