O școală s-a prăbușit în timpul examenelor, în Nigeria. 21 de morți și alte zeci de persoane au fost rănite - Video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jannoon028
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jannoon028

Cel puţin 21 de persoane, majoritatea elevi, au murit vineri în centrul Nigeriei.

O şcoala s-a prăbuşit în timpul examenelor, au informat Crucea Roşie şi martori, transmite AFP, conform Agerpres. Tragedia care a lovit şcoala Saint Academy din Jos, capitala statului Plateau, a făcut "21 de morţi şi 69 de răniţi" care "toţi au au fost internaţi în diferite spitale", a spus pentru AFP un purtător de cuvânt al Crucii Roşii, Nuruddeen Hussain Magaji. Mai devreme, un jurnalist al AFP a văzut cinci cadavre la morga unui spital şi 11 la altul. Toţi purtau uniforme şcolare.

Elevii strigau după ajutor

Elevii, prinşi sub dărămăturile școlilor lor, au strigat după ajutor. Excavatoare mecanice au fost aduse la locul tragediei cu scopul de a încerca să salveze victimele prinse sub dărâmături, iar părinţii îşi căutau cu disperare copiii, a observat un jurnalist al AFP.

Mulţimea s-a adunat în jurul clădirii din beton prăbuşite şi a mormanelor de ruine. Autorităţile din Jos au indicat anterior faptul că "mai mulţi elevi" au fost omorâți în prăbuşirea parţială a şcolii. Agenţia naţională de gestionare a situaţiilor de urgenţă (NEMA) a spus faptul că o clădire cu două etaje în care se afla Saint Academy la Busa Buji s-a prăbuşit, "omorând mai mulţi elevi".

De la ce s-ar fi produs tragedia

Un corespondent al AFP a indicat că a văzut 11 cadavre la morga Spitalului Universitar din Bingham şi alţi cinci morţi transportaţi la morga spitalului Notre-Dame des Apôtres din Jos. Cel puţin 15 elevi salvaţi şi răniţi au fost internaţi în spital, au transmis responsabili ai acestei instituţii. Responsabilii Spitalului Universitar dn Bingham au refuzat să facă orice declarații. Cauza prăbuşirii nu a fost clar stabilită, însă s-a produs după trei zile de ploi abundente, potrivit locuitorilor.

Prăbuşirile de clădiri sunt destul de frecvente în Nigeria, care este cea mai populată ţară din Africa, din cauza aplicării laxe a standardelor de construcţie, neglijenţei, dar şi a utilizării unor materiale de proastă calitate.

Din anul 2005, cel puţin 152 de clădiri s-au prăbuşit în Lagos

Cel puţin 45 de oameni au fost uciși în anul 2021 în prăbuşirea unei clădiri în construcţie în cartierul select Ikoyi din Lagos, capitala economică a Nigeriei. Anul următor, 10 oameni au fost ucişi, după ce o clădire cu trei etaje s-a prăbușit, în cartierul Ebute-Metta din Lagos. Din 2005, cel puţin 152 de clădiri s-au prăbuşit în Lagos, conform unui cercetător universitar sud-african care anchetează dezastrele din domeniul construcţiilor. 

Video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel