O șefă la telefonie, implicată în accesarea ilegală a convorbirilor unei cliente, la cererea fiicei sale care e polițistă

Pixabay
Pixabay

O șefă dintr-o importantă companie de telefonie a fost implicată într-un scandal de corupție, după ce a accesat ilegal convorbirile unei cliente la rugămintea fiicei sale, Roxana Marina Avram, polițistă la Poliția Sector 1, acuzată de DNA într-un amplu dosar de luare de mită și alte infracțiuni.

Citește și: Mișcare bombă. Ciucă, despre retragerea Elenei Lasconi de la prezidențiale

Fiica șefei, polițista Roxana Avram, ar fi solicitat ajutorul mamei sale pentru a obține informații despre conversațiile unei femei, la cererea unui prieten gelos. Acesta dorea să afle dacă iubita sa îl înșela. În timp ce investigau alte acuzații de corupție în care era implicată Roxana Avram, autoritățile au descoperit și acest abuz.

Potrivit DNA, Roxana Avram ar fi promis bărbatului că îi va furniza detalii despre convorbirile partenerei, apelând la mama sa, care ocupa o funcție de conducere în compania de telefonie. Mama polițistei a recunoscut faptele în fața anchetatorilor pentru a obține o pedeapsă mai ușoară.

Procurorii au descoperit faptele în timpul perchezițiilor informatice, aflând că cele două au utilizat aceste date personale în scopuri personale. Conversațiile dintre polițistă și mama sa arată cum s-a desfășurat accesarea ilegală a sistemului informatic al companiei:

AVRAM MARINA-ROXANA: Să înnebunesc dacă te mint, măcar să vedem o combinație, să nu murim proști(…).

M. F.: Păi și poți să faci…adică să afli…ce să afli, conversațiile? Sau care? Cum?

AVRAM MARINA-ROXANA: Îhâm. Și cu cine vorbește la telefon. Pot…”.

Informațiile oferite de DNA indică modul în care mama polițistei îi furniza aceste date. Într-una dintre discuțiile interceptate, cele două vorbeau despre detaliile convorbirilor clientei:

INTERLOCUTOARE: A, a vorbit azi-dimineață la 8, uite 3-4 minute pe net…25 de minute.

AVRAM MARINA-ROXANA: Da.

INTERLOCUTOARE: Bine, hai că ți le pun pe astea.

AVRAM MARINA-ROXANA: Bine.

INTERLOCUTOARE: Îți pun, fii atent că este….este data când a format, ora”.

Angajata companiei de telefonie a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu suspendare, recunoscând acuzațiile de acces ilegal la un sistem informatic și divulgarea informațiilor confidențiale.

„Inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, respectiv acces ilegal la un sistem informatic și divulgarea informațiilor secret de serviciu, a acceptat încadrarea juridică și a fost de acord cu felul și cuantumul pedepsei, respectiv 5 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de doi ani”, a declarat Livia Săplăcan, purtător de cuvânt al DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel