O statuie considerată ”satanistă” oferă palpitații trecătorilor din Iași. Ce reprezintă cu adevărat lucrarea vandalizată de mulți credincioși /video

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Polițiștii s-au sesizat după ce o femeie a fost filmată în timp ce lovește cu piciorul statuia „Hidra”, amplasată în Iași.

O femeie a fost filmată lovind cu piciorul statuia „Hidra”, o creație a artistului Costin Ioniță.

Imaginile surprinse în parc au stârnit reacții diverse în mediul online și în comunitatea locală. Femeia, neidentificată încă de către autorități, a fost filmată lovind cu piciorul în statuia care se află la baza dealului Copou, în apropierea Casei Pogor și chiar în fața Grupului Statuar al Voievozilor.

„Mai venim cu cineva și trebuie să dărâmăm, să tăiem, să facem ceva. Din gâtul ăsta ies niște șerpi, cum să fie flori?”, a declarat femeia pentru jurnaliștii WOW Iași, în timp ce lovea cu piciorul în statuie.

Reacțiile comunității nu s-au lăsat așteptate, iar mulți au fost îngroziți de gestul femeii. Totodată, alte imagini au arătat o altă femeie rugându-se în fața aceleiași statui, invocând nevoia de protecție.

„Nu am putut să adorm azi-noapte după ce am văzut-o pe internet și am venit aici să văd cu ochii mei”, a explicat aceasta.

Cu toate acestea, unii locuitori ai orașului au exprimat nemulțumirea lor față de amplasarea operei de artă în apropierea Grupului Statuar al Voievozilor români. Pe rețelele de socializare, s-a ridicat întrebarea dacă această statuie este sau nu un simbol al istoriei locale sau dacă ar trebui percepută ca o ofensă adusă acestui trecut glorios.

„Cine a pus hidra aia și cine a aprobat? Vă place? I-ați întrebat pe ieșeni dacă vor să fie pusă lângă domnitorii noștri? Ăsta este respectul față de istorie?”, a întrebat un ieșean.

„Hidra” este o creație a artistului Costin Ioniță și simbolizează corupția din mediul politic românesc. Statuia, o replică a statuilor dedicate lui Lenin, fără cap, prezintă din gâtul său șapte trandafiri cu trup de șarpe. Este o reinterpretare artistică a unor elemente culturale și politice și a generat diverse interpretări și discuții în comunitatea locală.

Inspectoratul de Poliție Județean Iași a anunțat că va desfășura verificări pentru a stabili întregul context al incidentului și eventualele repercusiuni legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel