O studentă a vrut să se angajeze la supermarket, dar a renunțat când a aflat salariul: Nimeni nu ar trebui să lucreze în aceste condiții

Freepik
Freepik

O studentă care a vrut să se angajeze la supermarket a fost uimită când a aflat care e salariul pentru norma întreagă.

O studentă din Roma a aplicat la un anunț de angajare la un supermarket, însă a rămas dezamăgită atunci când a aflat care este salariul pentru norma întreagă, scrie fanpage.it.

„Învăț și mă întrețin: 500 de euro pe lună pentru 40 de ore pe săptămână e prea puțin, nimeni nu ar trebui să lucreze în aceste condiții”, a spus Aurora, studentă la Științe ale Educației de la Roma Tre. 

Anunțul de angajare

„Căutăm candidați, chiar și fără experiență, cu excelente abilități organizatorice, proactivitate și dorință de spirit de echipă. Oferta se adresează persoanelor care pot începe o perioadă de formare de șase luni cu un salariu cuprins între 500 și 900 de euro pe lună”, se arăta în anunț.

Conform reglementărilor actuale, de exemplu, în regiunea Lazio se asigură o rambursare a cheltuielilor de 800 de euro. Dar, după cum a explicat Aurora pentru Fanpage.it, cel puțin în cazul ei, nu ar fi existat o plată mai mare de 500 de euro pe lună.

Tânăra a fost contactată telefonic de managerul supermarketului.

„La celălalt capăt al telefonului era o femeie care s-a prezentat ca manager de magazin de la supermarketul Penny. Mi-a explicat puțin despre ce face compania, cum funcționează. M-a întrebat dacă sunt interesată de un loc de muncă. Și bineînțeles că am spus da.”, a povestit Aurora.

Ea a cerut mai multe detalii: de la rolul pe care va trebui să-l aibă la job până la perspectivele de creștere în cadrul companiei.

În primele șase luni, tânăra ar fi trebuit să lucreze cu normă întreagă 40 de ore pe săptămână pentru un salariu de aproximativ 500 de euro pe lună.

„Bineînțeles, avansarea în carieră ar fi avut loc doar dacă m-ar fi considerat o persoană capabilă să-și facă treaba ca la carte”, a mai povestit Aurora să explice pentru Fanpage.it.

„Dacă te considerăm o persoană capabilă, există posibilitatea de a te angaja ca asistent de vânzări”, i-a spus managerul Aurorei. De asemenea, acesta i-a spus că nu va ține cont de experiența de 3 ani și 6 luni a tinerei și totul va începe de la zero, cu un contract nou.

Aurora a mai subliniat că managerul a înțeles că nu este interesată de job și acesta a fost cel care a închis apelul telefonic, după ce și-a dat seama că studenta nu vrea să profeseze pentru doar 500 de euro.

„Am avut deja experiențe proaste cu multinaționale, îmi amintesc de ore nerespectate, ore suplimentare neplătite. Pentru mine a fost o traumă, o nebunie. Am fugit la propriu”, a mai spus ea.

Acum Aurora lucrează într-un restaurant din Trastevere.

„Trebuie să-mi termin diploma de trei ani, mă plătesc decent, mă pot întreține. Nu oricine poate alege să refuze un loc de muncă, dar munca în aceste condiții nu poate fi normală”, a conchis Aurora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel