O studentă din București și-a dat părinții în judecată pentru că nu-i dau 2.000 de lei lunar și n-o susțin să devină vegetariană

foto: Freepik
foto: Freepik

Motivul este de-a dreptul incredibil!

Caz demn de celebrul show al lui Dr. Phill! O tânără în vârstă de 20 de ani din București a intentat un proces părinților săi, solicitând o pensie lunară de întreținere în valoare de 2.000 de lei. Ea este în prezent studentă la Facultatea de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice, scrie b365.ro.

În luna aprilie a anului 2024, fata a intentat acțiune împotriva părinților săi la Judecătoria Sectorului. Aceasta a inițiat simultan două proceduri juridice. În primul caz, a solicitat emiterea unei ordonanțe președințiale pentru a obliga temporar părinții la plata unei sume lunare de bani - cererea a fost respinsă de către judecător. În al doilea caz, ea a solicitat stabilirea unei pensii de întreținere până la finalizarea studiilor sale - acest aspect nu a primit încă un termen de judecată.

Tânăra a hotărât să-și acționeze părinții în instanță pe fondul unor tensiuni care s-au accentuat în timpul restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19. Ea a argumentat în fața judecătorului că a fost obligată să se vaccineze și i s-au impus teste zilnice cu PCR, experiențe care i-au cauzat o „traumă profundă la nivel emoțional și psihic”, după cum se specifică în solicitare.

Nemulțumită de ce găsea în frigider

De asemenea, studenta acuză că până la vârsta de 18 ani i s-a interzis să aibă un anumit cerc de prieteni și nu i s-a permis să petreacă noaptea la una dintre colegele sale de liceu. În plus, părinții nu au susținut-o în decizia de a deveni vegetariană. Ea a explicat că, întrucât în casă predominau preparatele din carne, mezeluri și dulciuri, a fost nevoită să mănânce zilnic pâine cu iaurt.

În acest context în 2023 a decis să plece de acasă. Chiar și după ce a intrat la facultate, relația cu părinții a rămas tensionată. În cererea depusă, petenta spune că relația presupus defectuoasă cu părinții au împins-o să îi dea în judecată și să le ceară o pensie de întreținere.

Judecătorii nu au admis plata unei pensii de întreținere. Până în prezent, solicitarea nu i-a fost acceptată. Și asta pentru că părinții au prezentat dovezi care confirmă că au furnizat condițiile necesare pentru a-i permite fiicei lor să-și continue studiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel