O tânără de 31 de ani, găsită în viață după o săptămână de căutări: Rămăsese blocată în noroi

Fotografie de la Nikolaos Dimou, Pexels
Fotografie de la Nikolaos Dimou, Pexels

O femeie care a fost dată dispărută acum o săptămână a fost găsită blocată în noroiul dintr-o mlaştină. 

O tânără din SUA, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită în viaţă într-un parc natural din nord-estul Statelor Unite, la o săptămână după ce a fost dată dispărută.  

Tânăra "era conştientă şi alertă şi a fost transportată cu o ambulanţă la un spital din apropiere", a precizat luni seara poliţia din Stoughton, Massachusetts, care a efectuat căutările, conform Agerpres.

Emma Tetewsky prezenta "răni serioase, dar care nu îi pun viaţa în pericol", a adăugat poliţia din Easton, care a supervizat operaţiunea de salvare.

Dispariţia tinerei a fost semnalată pe 26 iunie, moment în care au început şi căutările poliţiei. Cu toate astea, nu autorităţile au găsit-o, ci un grup de excursionişti care au auzit ţipete într-o zonă de mlaştină a parcului natural Borderland State Park, aflat la sud de Boston.

Tânăra a fost salvată de pompieri, care au fost nevoiţi să recurgă la quad-uri pentru a ajunge la zona în care aceasta rămăsese blocată.

Sfaturile Chat GPT. Ce să faci dacă rămâi blocat în noroi 

Menține-ţi calmul: Panica poate agrava situația și poate duce la epuizare rapidă. Concentrează-te asupra respirației și încearcă să îți păstrezi calmul. Eforturile brute pentru a te elibera pot duce la pierderea energiei și pot complica situația.

Suspendă mișcarea bruscă: În momentul în care îți dai seama că te afli blocat în noroi, oprește orice mișcare bruscă, deoarece acest lucru poate duce la înfundarea și mai adâncă în noroi. Încearcă să-ți menții picioarele în poziția iniţială și evită să te agiți sau să te miști în mod excesiv.

Încearcă să distribui greutatea: Dacă îți poți mișca brațele și picioarele, încearcă să distribui greutatea corpului pentru a reduce presiunea asupra zonei în care ești blocat. Astfel, ai putea reuși să-ți scoți picioarele sau corpul din noroi.

Cere ajutor imediat: Dacă te afli într-o situație gravă în care corpul tău este blocat și nu poți ieși, strigă după ajutor cât de tare poți. Dacă sunt persoane în apropiere, solicită ajutorul lor imediat și asigură-te că știu despre situația ta critică.

Păstrează-ți capul deasupra nivelului noroiului: Dacă ești blocat într-o poziție în care nu poți ieși din noroi, este esențial să îți păstrezi capul deasupra nivelului noroiului pentru a evita înecul sau asfixierea. Încearcă să te sprijini pe mâini sau să te așezi într-o poziție care să-ți permită să respiri liber.

Așteaptă asistența specializată: Dacă situația este gravă și nu poți să te eliberezi singur, cel mai bine este să aștepți ajutorul specializat. Sună la serviciul de urgență sau cere ajutor de la persoanele din apropiere pentru a obține asistență profesională cât mai rapid posibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel