O tânără se luptă de 7 ani să demonstreze Agenției de Administrare Fiscală a Statelor Unite că este în viață, după ce a fost declarată 'decedată' dintr-o eroare.
O femeie din New Jersey este blocată într-o luptă viață-moarte cu Agenția de Administrare Fiscală a Statelor Unite, de șapte ani. Ea trebuie să demonstreze că este încă în viață, scrie New York Post.
Samantha Dreissig, în vârstă de 25 de ani, a declarat că este 'bântuită' de propria fantomă din anul 2014, când mama ei a murit. Cumva, Agenția de Administrare Fiscală a Statelor Unite a înregistrat-o pe tânără ca fiind 'moartă'.
'Ei spun: *Nu, îmi pare rău, acest cont este legat de o persoană decedată*', a declarat Samantha Dreissig pentru CBS2 News.
'Ultima persoană cu care am vorbit de la IRS (n.red. Agenția guvernamentală) mi-a spus *Uau. Ești decedată în tot sistemul nostru*'.
Reporterul CBS, Jessica Layton, a apelat ea însăși la Agenția de Administrare Fiscală a Statelor Unite.
'Cu siguranță nu este moartă', a spus Layton unui agent IRS. 'Tocmai am vorbit cu ea.'
Birocrația nu este doar o durere de cap pentru Dreissig - tatăl nu a putut să o înscrie ca primind suport financiar de la el pentru că, în documentele fiscului american, Samantha este moartă.
Abia în acest an, printr-o scrisoare, agenția guvernamentală i-a transmis că 'aceste situații pot dura ceva timp pentru a fi soluționate'.
Samantha Dreissig a spus că 'sincer, vreau ca IRS să știe că sunt în viață.'
VEZI ȘI: Birocrația, coșmarul românilor! Pățania unei femei de 86 de ani care a rămas văduvă
O femeie din Iași, care a murit în urmă cu aproape doi ani, a fost „înviată” temporar de instanță pentru că decesul a survenit în alt oraș decât cel a cărei primărie eliberase certificatul. Deși ar fi trebuit doar să se corecteze ce s-a scris inițial în acte, procesul este pe rol de aproape doi ani.
Totul a început în luna august a anului 2019, când fiul femeii a mers la Serviciul Stării Civile Iași pentru a înregistra decesul. Actul constatator a fost întocmit, iar certificatul de deces, eliberat. Ulterior însă, s-a constatat că în certificatul medical era menţionată Secţia exterioară Bârnova a Institutului de Psihiatrie „Socola”.
Legea din România spune că actul de deces trebuie făcut la primăria localităţii în care a murit persoana în cauză. În această speță, actul de deces ar fi trebuit întocmit la Bârnova, și nu la Iaşi. (Citește mai mult AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci