O tiroliană din Dinosaur World Transylvania s-a rupt și patru copii au ajuns la spital. Oficialii parcului spun că e un ”mic incident” și contrazic forțele de intervenție și imaginile

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Cablul unei tiroliene din parcul de distracții Dinosaur World Transylvania, din comuna Râu de Mori, s-a rupt. 

Patru copii, cu vârste între 7 și 11 ani, două fete și doi băieți, au fost răniți, după ce au căzut de la 2,5 metri înălțime, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara. 

Un elicopter SMURD de la Caransebeş şi trei ambulanţe au preluat victimele. Un băiat de 7 ani a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la Spitalul Municipal Hunedoara. Alţi doi copii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi cel de-al treilea primeşte îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Hunedoara.

Poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală. 

Imaginile și autoritățile exagerează, spun oficialii parcului

Reprezentanții parcului au venit cu o reacție în care au numit situația ca fiind ”un mic incident” și au pasat vina în responsabilitatea copiilor, care n-au respectat regulile. Mai mult, deși autoritățile au anunțat că acei copii au căzut de a 2 - 2,5 metri, responsabili parcului susțin că acei copii au căzut de la 50 cm. În același timp, în mesajul postat, ”echipa” Dinosaur World Transylvania consideră că imaginile care circulă pe Internet ”exagerează” situația. 

”Dragi vizitatori și prieteni ai parcului nostru,

Dorim să vă informăm despre un mic incident care a avut loc recent în cadrul parcului nostru. Din fericire, toți copiii implicați sunt bine și nu au suferit răni grave. Incidentul s-a produs deoarece nu au fost respectate regulile de siguranță la unul dintre jocurile noastre. În loc să se urce câte o singură persoană, au fost 7 copii pe acel joc, ceea ce a dus la căderea lor de la o înălțime de 50 cm, nu de la 3 metri, așa cum s-a vehiculat pe Internet. Am observat că imagini și videoclipuri legate de acest incident au fost răspândite online, însă acestea exagerează gravitatea situației. Siguranța vizitatorilor noștri este prioritatea noastră principală, iar noi luăm toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de incidente în viitor. Vă asigurăm că parcul nostru rămâne un loc sigur și distractiv pentru toți copiii și familiile care ne vizitează. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm cu drag la Dinosaur World Transylvania!” semnează Echipa Dinosaur World Transylvania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel