O treime dintre americani sunt de acord cu Trump că imigranții "otrăvesc sângele" din SUA

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Mai mult de o treime dintre americani sunt de acord cu 'avertismentul' lui Donald Trump care stârnește și acum polemici în societatea americană.

Un nou sondaj a dezvăluit că mai mult de o treime dintre americani sunt de acord cu 'avertismentul' lui Donald Trump conform căruia imigranții fără documente din SUA "otrăvesc sângele" Americii.

Un procent semnificativ de 34% dintre respondenții sondajului, realizat de Brookings Institution și Public Religion Research Institute (PRRI), au fost de acord cu această afirmație făcută anterior de candidatul Partidului Republican pentru Casa Albă, Donald Trump.

„O treime dintre americani (34%) consideră că imigranții care intră ilegal în țară astăzi ‘otrăvesc sângele țării noastre’. Mai exact  șase din zece republicani (61%), 30% dintre independenți și doar 13% dintre democrați văd astfel situația,” se arată într-un rezumat al sondajului anual, care a intervievat peste 5.000 de persoane între 16 august și 4 septembrie.

"Este cu adevărat alarmant"

„Este cu adevărat alarmant să găsim acest tip de retorică și să vedem că are susținere din partea unuia dintre cele două mari partide politice din țara noastră,” a declarat Robert Jones, președintele și fondatorul PRRI, în timpul prezentării rezultatelor sondajului. „Această limbaj provine direct din Mein Kampf. Această idee de a otrăvi sângele este o retorică nazistă.”

Trump le-a spus susținătorilor, în timpul unui miting în New Hampshire, în decembrie 2023, că imigranții care vin în SUA „otrăvesc sângele țării noastre”.

„Ei au lăsat – cred că numărul real este de 15, 16 milioane de oameni să intre în țara noastră. Când fac asta, avem mult de muncă. Ei otrăvesc sângele țării noastre,” le-a spus Trump celor prezenți. „Asta au făcut. Au otrăvit instituțiile de boli mintale și închisorile din întreaga lume, nu doar în America de Sud, nu doar în trei sau patru țări la care ne gândim, ci din toată lumea. Vin în țara noastră din Africa, din Asia, din întreaga lume.”

El a repetat expresia într-o postare pe rețelele sociale după miting și o folosise anterior într-un interviu din septembrie 2023.

Trump a promis că va reprima imigraţia ilegală şi o va restrânge pe cea legală, dacă va fi ales pentru un al doilea mandat la Casa Albă

„Otrăvirea sângelui” a fost un termen folosit de Adolf Hitler în manifestul său Mein Kampf. Comentariile lui Trump au stârnit o reacție vehementă din partea campaniei lui Biden la acea vreme.

"Donald Trump copiază autocraţi ca Hitler sau Mussolini, susţinând că imigranţii 'otrăvesc sângele ţării noastre' şi numindu-i pe adversarii săi politici 'paraziţi' ", se arată în e-mailul campaniei lui Biden, conform Agerpres. Trump a promis că va reprima imigraţia ilegală şi o va restrânge pe cea legală, dacă va fi ales pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

Fostul candidat republican la președinție, Chris Christie, a răspuns comentariilor lui Trump afirmând: „E dezgustător.”

Prezentatorul de televiziune Geraldo Rivera a menționat recent comentariile făcute de Trump într-un interviu cu NewsNation, explicând de ce nu ar vota pentru fostul președinte. „Nu înțeleg cum o persoană latino cu stimă de sine, cu respect de sine, ar putea susține aceste ieșiri, această otrăvire a sângelui țării.”

Sondajul a mai constatat că aproape unul din patru susținători ai lui Trump, 23%, cred că, dacă va pierde alegerile, ar trebui să declare rezultatele invalide și să facă tot ce este necesar pentru a prelua funcția, conform The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel