Update: O turistă a murit după ce a fost atacată de un urs pe traseul Jepii Mici. S-a deschis dosar penal

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Un turist a anunțat la 112 că tânăra alături de care afla pe traseul Jepii Mici a fost atacată de un urs, ulterior, găsită moartă de către echipele de intervenție.

Update 2

Trupul tinerei a fost recuperat. Ea avea 19 ani şi era din Iaşi. Salvamont Prahova a transmis faptul că misiunea de recuperare a trupului neînsufleţit s-a încheiat. Acesta va fi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru a se efectua necropsia. În speță a fost deschis un dosar pentru pentru ucidere din culpă, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Laura Antimiu.

Surse judiciare au declarat, potrivit aceleiași surse, că fata omorâtă de urs avea 19 ani şi era din Iaşi, dar avea viză de flotant pentru municipiul Bucureşti. De asemenea, ursul a fost împuşcat.

Update

Tânăra a fost găsită moartă de către echipajele de intervenție. De asemenea, salvatorii au anulat, marţi seară, misiunea de a extrage cu ajutorul elicopterului trupul femeii.

După efectuarea cercetării aeriene a zonei, s-a luat decizia anulării misiunii de extracţie aero. Se va continua coborârea terestră a persoanei decedate, a transmis Salvamont Prahova.

Iniţial, această variantă a extracţiei corpului cu elicopterul a fost luată în considerare pentru a reduce timpul de recuperare a victimei, dar și pentru a nu mai expune salvatorii montani la eventuale atacuri ale ursului care se află încă în proximitate. Salvatorii afirmă că fata atacată a fost târâtă şi sfâşiată de animalul sălbtic ce se află încă în zonă.

Amintim faptul că o echipă de intervenţie a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă şi au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate moartă. Operaţiunea de recuperare este foarte dificilă, din cauza terenului accidentat şi a prezenţei în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 m de salvatorii montani, arată Salvamont Prahova. 

Știrea inițială

Un turist a sunat la 112 pentru a anunța că tânăra alături de care afla pe traseul Jepii Mici a fost atacată și mușcată de un urs. Conform informaţiilor comunicate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, pentru Agerpres, jandarmii care au ajuns la faţa locului nu au găsit victima, ci doar pe bărbatul care a apelat la 112. Turistul a zis faptul că femeia ar fi fost târâtă de urs. Astfel, el ar fi pierdut-o din raza sa vizuală.

Efectivele de jandarmi împreună cu lucrători din cadru Salvamont caută femeia dispărută

"În urma a două apeluri 112, prin care se semnala faptul că o persoana de sex femeiesc este atacată de urs pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată. A fost identificat unul dintre apelaţi, un bărbat care se află în afara oricărui pericol. Din discuţiile cu acesta se pare că persoana de sex femeiesc a fost târâtă de urs într-o zonă unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima. În acest moment, efectivele de jandarmi împreună cu lucrători din cadru Salvamont încearcă să găsească femeia pentru a îi acorda ajutor", a comunicat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova.

A fost emis mesaj RO-ALERT în staţiunea Buşteni 

Totodată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova anunţă că a fost emis mesaj RO-ALERT în staţiunea Buşteni cu scopul de a semnala prezenţa unui urs în zonele populate/aglomerate. Animalul sălbatic a fost observat în zona Cascada Caraiman, precizează ISU Prahova. La faţa locului intervine şi elicopterul SMURD Braşov, conform informării ISU Prahova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel