O universitate vrea să transforme țânțarii în seringi purtătoare de vaccin

O universitate vrea să transforme țânțarii în seringi purtătoare de vaccin / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O universitate vrea să transforme țânțarii în seringi purtătoare de vaccin / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Studenții de la Universitatea COMSATS lucrează la o propunere de a transforma țânțarii în seringi purtătoare de vaccin.

Studenții Universității COMSATS din Islamabad lucrează la o propunere de a transforma țânțarii în seringi purtătoare de vaccin. Deși această apariție pare a fi nouă, de fapt datează din 2011, când un grup de cercetători japonezi a venit cu noțiunea de a transforma țânțarii în vaccinuri zburătoare.

Când țânțarii mușcă, ei injectează o picătură de salivă în fluxul nostru sanguin, ceea ce împiedică coagularea acestuia. Oamenii de știință au injectat un antigen, o substanță care determină răspunsul sistemului imunitar, în amestecul de proteine ​​din saliva lor.

Pentru a genera anticorpi, șoarecii trebuie mușcați în medie de cel puțin 1500 de ori pe zi. În ciuda acestui fapt, cercetătorii nu au putut afla dacă anticorpii ar fi suficienți pentru a preveni infecția într-un corp uman.

Profesorul Dr. Muhammad Tabassum Afzal, rectorul Universității COMSATS, a anunțat acest lucru în cadrul unei sesiuni a Comitetului permanent al Senatului pentru știință și tehnologie, miercuri.

Rectorul a informat comitetul că studenții universitari efectuează cercetări asupra țânțarilor pentru a-i transforma în acceleratori ai vaccinului, mai degrabă decât în ​​purtători de boli. În timp ce studiile anterioare despre fenomen nu păreau a fi viabile, ar fi interesant să urmărim modul în care studenții COMSATS vor reuși să rezolve această problemă, scrie Startuppakistan.

China a vaccinat 1 miliard de cetățeni

 

Peste 1 miliard de oameni din China, 71% din cea mai populată țară din lume, au fost complet vaccinați împotriva Covid-19, arată cifrele oficiale de joi.

„Până la 15 septembrie au fost administrate 2,16 miliarde de doze la la nivel național”, a declarat Mi Feng, purtător de cuvânt al comisiei naționale de sănătate, la o conferință de presă.

Guvernul nu a anunțat public o țintă pentru acoperirea vaccinării, dar un virolog senior, Zhong Nanshan, a declarat luna trecută că China va avea probabil 80% din populația sa vaccinată până la sfârșitul anului, potrivit agenției AFP. Un nou focar al variantei Delta a fost detectat în provincia Fujian din sud-estul statului și a infectat aproape 200 de persoane până acum în trei orașe.

Fujian este cel mai mare recul din ultimele săptămâni și vine după ce țara a declarat sub control varianta Delta. China a raportat joi 80 de cazuri noi, dintre care 49 au fost transmisii interne, scrie TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel