Oameni ai străzii transformați în sclavi la fermele din Covasna. Taximetriștii îi vindeau ciobanilor pentru muncă forțată

Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels

Fermierii ar fi organizat o rețea în care erau implicați și șoferi de taxi ce racolau oameni fără locuință din gări sau de pe străzi, cu scopul de a fi puși la muncă zilnică forțată în schimbul unor sume de bani. 

Mai multe persoane fără adăpost au devenit sclavi în fermele montane. Acestea sunt acuzațiile formulate de procurorii DIICOT Covasna împotriva mai multor proprietari de ferme din județ. Fermierii ar fi organizat o rețea în care erau implicați și șoferi de taxi care racolau oameni fără locuință din gări sau de pe străzi, plasându-i la muncă forțată în schimbul unor sume de bani. Patronii fermelor se apără, afirmând că nu au constrâns pe nimeni să lucreze și că, la rândul lor, au fost înșelați de șoferii de taxi.

Potrivit unor comunicate emise de DIICOT şi IGPR, în acest caz care vizează infracţiunea de trafic de persoane în formă continuată sunt efectuate nouă percheziţii domiciliare.

"Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada 2023 - octombrie 2024, trei făptuitori, cu vârstele de 23, 38 şi 47 de ani, prin intermediul unor persoane din anturajul lor, au recrutat şase persoane vătămate din zona gărilor din municipiile Braşov şi Bucureşti, prin inducere în eroare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora, după care le-au exploatat prin muncă la ferma lor de animale. Pentru a îngrădi libertatea de mişcare a victimelor şi a le împiedica să fugă, făptuitorii au exercitat asupra lor acte de constrângere fizică şi psihică", spun anchetatorii.

"Domnule vreau de lucru că n-am ce mânca"

Audierile se desfăşoară la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Covasna.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna şi jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna, conform Agerpres.

Ion Iacobuș este unul dintre fermierii la care polițiștii au efectuat percheziții astăzi. El afirmă că persoanele veneau de bunăvoie pentru a lucra la ferma sa.

"Eu n-am adus niciodată. Dacă a venit un om aici, a venit el. L-a adus taxiul odată pe unul, i-am dat opt milioane și spunea 'domnule vreau de lucru că n-am ce mânca'. A stat vreo trei zile şi a fugit. Sunt ceva taximetrişti, le ia trei mii de lei sau patru mii de lei că i-a adus pănă aici, din Bucureşti până aici. Îi găsesc prin gară, taximetriştii", a spus acesta potrivit Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel