Oamenii de știință au descoperit zeci de posibile planete care ar putea fi suficient de reci pentru a susține viața

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Astronomii au descoperit 85 de posibile planete în afara sistemului nostru solar, cu temperaturi care ar putea fi suficient de scăzute pentru viață.

Astronomii au descoperit 85 de posibile planete în afara sistemului nostru solar, cu temperaturi care ar putea fi suficient de scăzute pentru viață.

Aceste exoplanete candidate au dimensiuni similare cu cele ale lui Jupiter, Saturn și Neptun și au fost descoperite cu ajutorul datelor furnizate de satelitul TESS (Transitioning Exoplanet Survey Satellite) al NASA.

TESS permite oamenilor de știință să observe scăderea luminozității stelelor, cunoscută sub numele de tranzite, cauzată de obiectele care trec prin fața lor.

De obicei, pentru a descoperi o exoplanetă în acest mod, trebuie să se observe cel puțin trei treceri, pentru a determina cât timp le ia să orbiteze în jurul stelei lor.

Cu toate acestea, în noul studiu, cercetătorii au analizat sisteme care tranzitează doar de două ori, ceea ce duce la planete care au perioade mai lungi de orbită, permițând descoperirea de exoplanete la temperaturi mai scăzute.

Șaizeci dintre cele 85 de exoplanete potențiale sunt descoperiri noi

Șaizeci dintre cele 85 de exoplanete potențiale sunt descoperiri noi, în timp ce 25 au fost detectate în datele TESS de echipe de cercetare independente.

Profesorul Daniel Bayliss, de la Universitatea din Warwick, a declarat: "Este foarte interesant să găsim aceste planete și să știm că multe dintre ele s-ar putea afla în zona de temperatură potrivită pentru a susține viața."

"Însușind spiritul de colaborare al misiunii TESS, am făcut publice descoperirile noastre, astfel încât astronomii din întreaga lume să poată studia mai în detaliu aceste exoplanete unice. Sperăm că acest lucru va impulsiona continuarea cercetărilor asupra acestor exoplanete fascinante", a mai spus profesorul.

Cercetătorii spun că unele dintre planete sunt suficient de departe de stelele lor gazdă încât ar putea avea temperatura potrivită pentru a susține viața.

Acest lucru este cunoscut sub numele de "zona Goldilocks" sau "zona locuibilă".

În acest stadiu, corpurile trebuie încă să fie confirmate ca fiind exoplanete, dar cercetătorii speră că acest lucru va fi realizat cu ajutorul observațiilor viitoare.

Rezultatele colaborării internaționale au fost publicate în Monthly Notices Of The Royal Astronomical Society (MNRAS), conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel