Tu știi de ce ar trebui să consumi o lingură de miere, înainte să te culci? Ajută foarte mult. Nu se știa până acum.
În timpul unui studiu, oamenii de ştiinţă spanioli au descoperit că o lingură de miere înainte de a merge la culcare poate îmbunătăţi starea de sănătate. Participanţii la experiment au scăpat de insomnie, iar tensiunea arterială s-a îmbunătăţit.
Mierea este cunoscută pentru proprietăţile sale vindecătoare încă din cele mai vechi timpuri. Este adesea administrată pentru răceli, dureri de inimă, probleme digestive şi întărirea sistemului imunitar.
Cercetătorii au efectuat experimente cu un grup de voluntari care se trezeau adesea noaptea şi se plângeau de insomnii. Timp de trei luni, 700 de persoane au luat o lingură de miere noaptea. Când experimentul s-a terminat, 650 dintre ei au declarat că somnul lor s-a îmbunătăţit, scrie Rador, citând dariknews.bg. Restul de cincizeci de persoane au abandonat administrarea mierii în timpul studiului, de teamă că vor acumula kilograme în plus.
Capacitatea mierii de a îmbunătăţi somnul se explică prin faptul că oamenii se trezesc adesea în miezul nopţii din cauza deficienţei de glicogen, o polizaharidă care ajută organismul să elimine hormonii stresului - adrenalina şi cortizolul. În acelaşi timp, mierea conţine suficient glicogen pentru a compensa deficienţa sa şi pentru a îmbunătăţi somnul.
Mierea este un produs natural dulce și bogat în substanțe nutritive, iar consumul său aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Conține o varietate de nutrienți esențiali, cum ar fi carbohidrați (glucoză și fructoză), vitamine (în cantități mici), minerale (cum ar fi calciu, fier, magneziu, potasiu) și antioxidanți. De asemena, glucoza și fructoza din miere oferă o sursă imediată de energie, fiind un îndulcitor natural și sănătos.
Mierea conține antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi, contribuind astfel la reducerea riscului de boli cronice. Are proprietăți antibacteriene și antimicrobiene datorită conținutului său de peroxid de hidrogen și alte substanțe chimice naturale, ceea ce o face utilă în tratarea unor afecțiuni ale gâtului și a rănilor minore.
Consumul de miere poate contribui la reducerea inflamației în organism și poate oferi un anumit confort în caz de răceli sau tuse. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea disconfortului gastrointestinal și la tratarea unor afecțiuni precum indigestia și gastrita.
Consumul regulat de miere poate ajuta la întărirea sistemului imunitar datorită proprietăților sale antioxidante și antimicrobiene.
Un amestec de miere și lămâie poate ajuta la reducerea tusei și la calmarea iritațiilor gâtului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci