Oamenii de știință oferă un ghid pas cu pas pentru mersul pe jos care arde cele mai multe calorii

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

O alternativă mai puțin consumatoare de timp poate fi eficientă atunci când vine vorba de pierderea în greutate.

A face 10.000 de pași pe zi este un obiectiv de fitness popular pentru milioane de oameni.

Dar o alternativă mai puțin consumatoare de timp poate fi eficientă atunci când vine vorba de pierderea în greutate, cred experții.

Mersul pe jos cu un pas neuniform ar putea ajuta la arderea mai multor calorii decât pașii de dimensiuni asemănătoare, sugerează cercetările. 

Oamenii de știință americani, care au urmărit mișcările a 18 adulți sănătoși, au descoperit că pentru fiecare creștere de 1% a variabilității pașilor, a existat o creștere de 0,7% a energiei utilizate. 

Rezultatele au arătat că pașii inegali "joacă un rol modest, deși semnificativ" în costul metabolic al mersului pe jos, au susținut experții. 

Echipa nu a măsurat caloriile arse de participanți.

Variațiile mai frecvente și mai mari ale lungimii pasului ar crește rata metabolică

Cu toate acestea, coautorul studiului, Adam Grimmitt, expert în fiziologia exercițiilor fizice la Universitatea din Massachusetts Amherst, a declarat: "Cred că ar fi corect să presupunem că variațiile mai frecvente și mai mari ale lungimii pasului ar crește rata metabolică în timpul mersului".

În cadrul studiului, voluntarilor - în vârstă de 24 de ani și cântărind în medie 70,5 kg - li s-a spus să meargă în mod normal timp de cinci minute pe o bandă de alergare.    

Un sistem de captare a mișcărilor a înregistrat lungimea medie a pasului lor la o viteză obișnuită de 1,2 metri pe secundă.

Apoi au manipulat pașii lor în timpul unei a doua plimbări de 5 minute pe banda de alergare, luminând locul unde doreau ca participanții să pășească.

Pozițiile au fost variate cu până la cinci și zece procente mai scurte și mai lungi decât lungimea medie a pasului.  

Toți voluntarii au fost, de asemenea, dotați cu un echipament special pentru gură care le măsura rata de producere a dioxidului de carbon. Aceasta crește în timpul exercițiilor fizice.

Un rol modest, deși semnificativ

Constatările, publicate pe site-ul web de pre-print, bioRxiv, au sugerat că atunci când oamenii trebuie să lucreze pentru a-și menține stabilitatea de la un pas scurt la un pas lung, sau invers, poate crește contracția musculară și apoi costul metabolic, au spus cercetătorii. 

"Datele noastre sugerează că o creștere de 2,7% a variabilității lungimii pasului ar crește costul metabolic al mersului cu 1,7%", au adăugat aceștia.  

"Variabilitatea lungimii pașilor joacă un rol modest, deși semnificativ, în costul metabolic al mersului", au declarat ei.

Constatările ar putea fi mai relevante pentru adulții în vârstă, în special pentru cei cu afecțiuni neurologice, având în vedere că aceștia merg cu "o variabilitate mai mare a lungimii pașilor", au completat oamenii de știință.

Cu toate acestea, cercetătorii au recunoscut că modificarea lungimii la intervale de 5% este "diferită de variabilitatea mersului din lumea reală". 

Participanții "au avut în continuare probleme în menținerea acurateței în schimbarea lungimii pașilor fără feedback suplimentar", au adăugat ei. 

"Studiile viitoare ar trebui să cuantifice acuratețea plasării piciorului și activitatea musculară", susțin întemeitorii studiului, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel