Omizile cred că pungile de plastic sunt foarte gustoase. Prin urmare, oamenii de știință au ajuns la concluzia că pot reduce poluarea cu plastic cu ajutorul lor.
Poluarea prin plastic pune una dintre cele mai mari probleme în ceea ce privește mediul înconjurător. Plecând de la o omidă, s-a ajuns acum la o soluție: un grup de oameni de știință a văzut omizi mâncând plastic.
Ceea este gunoi pentru noi, se pare că pentru omizi este o delicatesă, scrie cotidianul portughez Publico, ce dezvăluie ultima revelație a oamenilor de știință în materie de reducere a poluării cu materiale din plastic. Astfel, o echipă de oameni de știință a descoperit că specia de omizi Galleria mellonella, cunoscută sub numele de molie de ceară, căreia de obicei îi place mierea și ceara de albine, mănâncă și materiale din plastic.
Mai exact, specia aceasta de omizi mănâncă polietilenă, unul dintre cele mai rezistente materiale plastice, care se regăsește în compoziția pungilor de plastic folosite pentru cumpărături. Cu alte cuvinte, aceste omizi pot ajuta la combaterea poluării cu plastic a planetei, se arată într-un articol publicat luni de revista Current Biology.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci