Oamenii din Săulești învață despre orientare profesională

POSDRU SAULESTI
POSDRU SAULESTI

Șansa reintegrării pe piața muncii, printr-un proiect cu finanațare europeană, a ajuns și la oamenii din comunca Străulești, județul Gorj, prin intermediul proiectului POSDRU/110/5.2/G/86945. În cadrul acestui proiect, în perioada 20.11.2013 și 21.11.2013, SC Convex Network Qipa SRL, în parteneriat cu Primăria Comunei Săulești și cu Qipa Individual Development SRL au organizat în locația  Laboratorului Local de Formare din localitatea gorjană două seminarii cu tema oportunități de carieră în mediul rural.

La cele două evenimente distincte, de câte o zi, din cadrul proiectului “Dezvoltarea abilităţilor de antreprenoriat şi angajare în mediul rural”, alături de reprezentanți ai grupului țintă, au fost prezenți și specialiști în domeniul ocupării forței de muncă, precum și oameni de afaceri din zonă.

Cele două seminarii au făcut parte integranta din contractul de finanțare POSDRU/110/5.2/G/86945, care a vizat dezvoltarea abilitățtilor de integrare pe piața muncii a 105 de persoane din mediul rural, inactive din punct de vedere economic, prin servicii inovatoare de formare, coaching și orientare profesională, de-a lungul a 22 de luni, cu un buget de 2099689,00 lei.

În grupa persoanelor inactive economic sunt cuprinse persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistență, precum și someri.

Prin pregătirea și consilierea persoanelor din mediul rural menționate, proiectul contribuie la realizarea obiectivului Domeniului major de intervenție 5.2. al POSDRU : ”îmbunătățirea calității resurselor umane în zonele rurale, în vederea facilitării accesului la ocupare în activități non-agricole”. Proiectul se încadrează în Operațiunile orientative :”Dezvoltarea programelor integrate pentru formare, ocupare și alte măsuri de sprijin pentru populația din zonele rurale, care urmăresc reducerea agriculturii de subzistență” și ”Promovarea programelor care sprijină și încurajează demararea afacerilor în activități nonagricole”.

Proiectul POSDRU/110/5.2/G/86945 "Dezvoltarea abilităților de antreprenoriat și angajare în mediul rural" a fost lansat la începutul anul trecut, în cadrul Primăriei Comunei Săulești, de către Convex Network S.R.L., în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Qipa Individual Development S.R.L. și Primăria Comunei Săulești, Județul Gorj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel