Orașul unde oamenii străzii primesc bilet de autobuz doar dus. Efectele deciziei Curții Supreme din SUA

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Într-o măsură controversată, destinată scăderii numărului persoanelor fără adăpost din oraș, primarul London Breed (din San Francisco) a emis o ordonanță executorie care prevede achiziționarea biletelor de autobuz pentru aceste persoane.

Adăposturile orașului destinate persoanelor fără adăpost sunt aproape de capacitatea maximă.

Această decizie vine într-un moment în care primarul Breed subliniază progresele realizate în oferirea de locuințe pentru sanfranciscani, dar vine și pe fondul creșterii numărului de persoane care sosesc din alte orașe. În plus, orașul intensifică eforturile de "curățare" a taberelor neautorizate, ca urmare a unei recente decizii a Curții Supreme care permite forțarea persoanelor fără adăpost să părăsească străzile.

Citește mai multe despre decizia Curții Supreme aici: Persoanele fără adăpost pot fi acum pedepsite pentru că dorm în locuri publice. Va rezolva decizia Curții Supreme criza? 

Toate departamentele orașului San Francisco care se ocupă cu persoanele fără adăpost au fost instruite să ofere asistență pentru relocare înainte de a furniza alte servicii, inclusiv locuințe și adăposturi. Scopul declarat al acestei măsuri este de a reuni persoanele cu familiile și rețelele de suport din comunitățile lor de origine.

Critici și îngrijorări legate de eficiența programului

„Sunt de acord, atâta timp cât verificăm că persoanele vor avea într-adevăr un loc unde să se ducă”, a declarat Del Seymour, fondatorul organizației nonprofit Code Tenderloin, care lucrează cu persoane aflate pe străzi de decenii. Seymour subliniază că eforturile orașului în domeniul relocării adesea nu sunt suficiente. „Mulți oameni vor răspunde la telefon și vor spune da, trimiteți-i înapoi, dar până ajung acolo, nu suntem siguri că au cu adevărat un loc unde să stea”, a spus Seymour.

Date recente sugerează o creștere a migrației persoanelor fără adăpost

Decizia primarului Breed este parțial bazată pe recensământul din 2024 al persoanelor fără adăpost din San Francisco, care a arătat o creștere a numărului de persoane care ajung în oraș din alte localități.

Donna Hilliard, director executiv al Code Tenderloin, consideră că oferirea unei modalități de a reveni acasă este esențială: „Ei trebuie să aibă posibilitatea să se întoarcă acasă, așa că ar trebui să le ofere o șansă de a se reuni cu familia și cu sistemul de suport”.

Unii experți avertizează că programul Journey Home nu oferă o soluție universală pentru criza persoanelor fără adăpost. „Aceasta nu este în niciun caz o soluție universală”, a declarat Jennifer Friedenbach, director executiv al Coalition on Homelessness. „Servește doar unei mici părți din populație care are comunități în afara San Francisco cu care se pot reconecta și pot fi cazate, dar orice încercări ale oficialilor au fost nereușite pentru că nu sunt atât de multe persoane care pot beneficia de acest program”, mai spune acesta.

Planuri de monitorizare a eficienței programului

Biroul Primarului afirmă că planul este de a urmări numărul persoanelor relocate pentru a evalua eficiența programului, dar modul în care vor face acest lucru rămâne încă neclar.

„San Francisco rămâne dedicat investițiilor în programe eficiente care oferă servicii pentru a ajuta persoanele care trăiesc pe străzi să se reconecteze cu locuințele lor, ca parte a eforturilor noastre continue de a aborda problema persoanelor fără adăpost în orașul nostru. Deși întotdeauna vom acționa cu compasiune și am făcut eforturi semnificative în ceea ce privește locuințele și adăposturile, nu putem rezolva nevoile individuale de locuință și de sănătate comportamentală ale fiecărei persoane.

Am realizat progrese semnificative în oferirea de locuințe pentru mulți sanfranciscani care au devenit fără adăpost, dar observăm o creștere a persoanelor care provin din alte localități. Ordonanța de astăzi va asigura că toate departamentele orașului utilizează programele noastre de relocare pentru a aborda această tendință în creștere”, mai spun oficialii, relatează ABC7 News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel