Oana Bulai, avertisment referitor la natalitatea din România

România a înregistrat anul trecut cel mai mic număr anual de nou-născuți din istorie, precizează Deputatul PSD de Neamț, Oana Bulai.

Este îngrijorătoare această statistică ce ne arată că suntem din ce în ce mai puțini. Mai grav este că multe localități din țara noastră dispar de la an la an din cauza depopulării.

Sub 180.000 de copii au venit pe lume anul trecut, potrivit Institutului Național de Statistică. În 2020 se născuseră puțin peste 200.000 de copii, dar și acel număr era un record al ultimilor ani, record care a fost doborât de nașterile din 2021. Acestea sunt cifrele care ar trebui să ne pună serios pe gânduri.

Tocmai de aceea consider că politicile pro-natalitate promovate de PSD și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse sunt cu atât mai importante.

Recent, ministrul Gabriela Firea a anunțat lansarea în dezbatere publică pe pagina de Internet a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse a pachetului complet care să reglementeze noul program național de fertilizare in vitro. Este un demers important care contribuie la creșterea natalității în România.

La nivel local, alături de colegii din PSD Roman am promovat proiectul pentru acordarea unui stimulent financiar pentru copiii nou-născuți. Este un proiect destinat familiilor care își doresc să aibă copilași.

Îmi doresc ca aceste proiecte ale PSD să contribuie la creșterea natalității în țara nostru în anii ce vin și să reducem declinul demografic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel