Oana Florea: Austria se opune intrării în Schengen pentru că face jocul lui Putin? Să nu uităm că a fost prima care a semnat cu rușii

De ce s-ar opune Austria fățiș recomandărilor Comisiei și ale Parlamentului European privind admiterea României în psațiul Schengen? Ce interese are Austria în România? Deputatul PSD Oana Florea arată că decizia Austriei de a bloca intrarea României în spațiul Schengen este una subiectivă și lansează o ipoteză privind motivația austriecilor. 

”În ceasul al 12-lea, când părea ca astrele se aliniaseră pentru aderarea României la Spațiul Shengen, aflăm că Austria, o țară situată în mijlocul Europei, se opune, pe motiv că, România, fiind țară de graniță a Uniunii Europene, ar permite un flux migrator necontrolat, spune Oana Florea, pentru DCNews. Deci, nu se mai pune problema corupției, acum avem problema migrației. De asemenea se afirmă că valul migrator spre centrul Europei ar pătrunde prin Balcani.

Ce interese are Austria în România?

Să amintim aici că, din punct de vedere geografic, România nu se află situată în peninsula balcanică. În schimb, aici regăsim Croația, țara cu privire la aderarea căreia Austria nu se opune. Mai mult,  conform statisticilor instituțiilor UE, rutele preferate de migranți se regăsesc prin Serbia și Ungaria, nu prin România și Ungaria.
Comisia Europeană, Parlamentul European,  observatorii trimiși în România pentru a verifica  îndeplinirea criteriilor de aderare, toți afirmă fără nicio reținere că România îndeplinește toate cerințele tehnice necesare securizării frontierelor. Reprezentanții Europol laudă deschis țara noastră pentru cum gestionează criza migrației masive în urma războiului din Ucraina.
Prin urmare, decizia Austriei, nu poate fi decât una subiectivă. De ce s-ar opune Austria fățiș recomandărilor Comisiei și ale Parlamentului European? Ce interese are Austria în România? Se cunoaște că cel mai mare concern de exploatare a lemnului din România este austriac.  De asemenea avem aici bănci austriece, firme de asigurare austriece precum și firme care sunt jucători importanți pe piața de petrol și gaze. Și cel mai probabil profitul este externalizat către țara de origine fără ca aceste firme să fie deranjate de cineva.

Austria, prima țară occidentală care a semnat acordul cu URSS

Interesant de observat că  Austria este prima țară occidentală care a semnat un acord în 1968 cu URSS pentru furnizarea de gaze naturale. În prezent încearcă să-și limiteze dependența de gazul rusesc. Totodată, Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a fost primul lider European care după izbucnirea războiului din Ucraina, s-a deplasat la Moscova pentru o întrevedere cu Vladimir Putin. Tot atunci, ministrul de finanțe austriac declara că "suntem foarte dependenți de gazul rusesc (...) suntem împotriva sancțiunilor privind petrolul și gazele rusești".
 Fostul ministru de externe al Austriei l-a avut invitat la nunta sa, în 2019, pe Vladimir Putin. 
În septembrie 2022 "Die Welt" scrie că autoritățile de la Viena încep sa încline în favoarea anulării sancțiunilor împotriva Rusiei.
Având în vedere cele de mai sus precum și faptul că în condițiile războiului din Ucraina, când solidaritatea și poziția comuna a țărilor membre UE sunt principiile care ar trebui să le unească și să dea forța în a se opune acțiunilor Moscovei, iată că se naște o întrebare legitimă: este cumva această acțiune a Austriei menită să creeze fricțiuni la nivelul statelor membre și astfel să facă un ”serviciu” lui Putin”, se întreabă retoric Oana Florea?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel