EXCLUSIV  România, în programul „Visa Waiver”. Oana Florea: Cifrele vorbesc

Sursă foto: Pexels.com
Sursă foto: Pexels.com

Oana Florea a vorbit pentru DC News despre situația programului „Visa Waiver”. Ambasada României în SUA face eforturi pentru a permite intrarea românilor în SUA fără a fi nevoie de viză.

Oana Florea, prezentă în platoul DC News, a prezentat detaliile discuțiilor dintre Comisia SRI, din România, și diverși politicieni americani, la Washington. Temele au fost diverse, iar printre cele mai discutate a fost și subiectul programului „Visa Waiver”, un subiect discutat de mult timp în România. Pe scurt, acesta presupune intrarea românilor pe teritoriul SUA fără a fi nevoie de viză.

Vezi și: Detaliile discuțiilor Comisiei SRI din România la Washington. Oana Florea, informații de culise / video

Deputata Oana Florea a mai sugerat că SUA ar fi reticente în a include anumite țări în programul „Visa Waiver” deoarece ar risca o „invazie” din partea cetățenilor din țările incluse. Cu toate acestea, invitata emisiunii punctează faptul că „românii care voiau să muncească în străinătate au plecat deja”.

„Un lucru important pe care nu vreau să-l uit. S-a discutat despre Programul „Visa Waiver” și, în primul rând, vreau să salut faptul că Ambasada României în SUA este determinată să lucreze la asta astfel încât, în doi sau trei ani, să intrăm în acest program de „Visa Waiver”. Eu am spus că e și un mesaj politic pentru că nu poți fi partener strategic dacă tu ai nevoie de vize (N.R. referitor la România). În al doilea rând, această retorică anti-NATO, anti-UE, este alimentată de faptul că avem nevoie de vize pentru a călători în State. Și atunci, am spus că, pe lângă utilitatea pentru români, este un mesaj politic. Noi avem nevoie ca dumneavoastră (N.R. SUA) să înțelegeți că nu poți avea un parteneriat strategic de 25 de ani și încă să mai fie nevoie de vize. Până la urmă, au mai fost țări care au intrat în acest program și nu au inundat Statele Unite cu cetățeni. Românii care au dorit să muncească în străinătate au plecat demult în străinătate prin Europa. Să știți că am simțit că au fost receptivi la acest lucru.”

Vezi și: Comisia SRI a convins congresmeni americani să voteze un act normativ favorabil României

Potrivit Oanei Florea, stabilitatea economică și politică a României ar reprezenta argumente în favoarea țării noastre în ceea ce privește includerea în programul „Visa Waiver”:

„Suntem și la granița UE și la granița NATO și am demonstrat că suntem un partener de încredere. Suntem un factor de stabilitate în sens regional. În ciuda discuțiilor interne, România este stabilă economic, este stabilă politic, și atunci, toate acestea sunt o garanție pentru a ni se da dreptate atunci când solicităm vizele pentru români. Avem creștere economică, avem o inflație în scădere, avem șomaj sub media europeană, toate aceste cifre vorbesc. Este adevărat că anul viitor, fiind patru tipuri de alegeri, va fi un proces tumultuos, dar tot trebuie să oferim un factor de stabilitate în zonă.”

Vezi și: Delegaţie parlamentară din România, discuţii la Washington despre Black Sea Security Act. Oana Florea: România, factor de stabilitate în regiune

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel