Obama, reacție la remarca lui Biden despre Xi Jinping

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Fostul președinte Barack Obama a răspuns la cea mai recentă remarcă a fostului său vicepreședinte despre președintele chinez Xi Jinping, într-un nou interviu, explicând că diplomația este „complicată”.

În timp ce secretarul de stat al președintelui Joe Biden, Antony Blinken, vizita Beijing, China, și făcea „progrese” în întâlnirile cu Xi, Biden s-a referit la liderul chinez drept „dictator” la o strângere de fonduri de marți.

Comentariul a fost etichetat drept „o provocare politică flagrantă” de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Mao Ning. „China exprimă o puternică nemulțumire și opoziție... Comentariile SUA sunt extrem de absurde și iresponsabile”, a adăugat ea.

Barak Obama a empatizat cu Biden, spunându-i lui Christiane Amanpour de la CNN: „Uite, este complicat. Președintele Statelor Unite are o mulțime de echități”.

„Când eram președinte, aveam de-a face cu persoane, în unele cazuri care erau aliați – și dacă m-ați fi întrebat în privat: „Își conduc guvernele și partidele politice în moduri despre care ai spune că sunt în mod ideal democratice? „Ar trebui să spun că nu”, a explicat el.

Fostul președinte nu a dat un nume, însă.

"Dar a trebuit să faci afaceri cu ei pentru că sunt importanți din motive de securitate națională. Există o serie de interese economice", a adăugat Obama, scrie Washingtonexaminer.com.

VEZI ȘI: Joe Biden l-a catalogat pe Xi Jinping drept "dictator"

Joe Biden, președintele SUA, a apreciat marţi, că omologul său chinez, Xi Jinping, aparţine categoriei "dictatorilor", transmite Agerpres, citând AFP.

Aflat în cursul unei recepţii în California cu donatori ai Partidului Democrat, la care au participat jurnalişti, Jie Biden s-a referit la un episod recent în care Statele Unite au distrus un balon chinez despre care au spus că spiona teritoriul lor. Președintele american a afirmat că "motivul pentru care (preşedintele chinez) s-a enervat atât de tare când am doborât acest balon plin cu echipament de spionaj este că nu ştia (că acest dispozitiv) se afla acolo". ... Citește mai mult AICI.

VEZI ȘI: Reacția Chinei după ce Joe Biden l-a catalogat pe Xi Jinping drept „dictator"

China a reacționat, miercuri, după ce Președintele american Joe Biden s-a referit la președintele Xi Jinping folosind cuvântul „dictator”. China este de părere că remarca este absurdă și reprezintă o provocare. 

Comentariile lui Biden au venit la doar o zi după ce Înaltul Secretar de Stat al SUA, Antony Blinken, a vizitat Beijingul pentru a stabiliza relațiile bilaterale despre care China spune că sunt la cel mai scăzut nivel de când au fost stabilite legăturile formale. ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel