Obama salută legalizarea căsătoriilor între homosexuali la New York

Preşedintele american Barack Obama s-a declarat miercuri mulţumit de încheierea unei lupte legislative "controversate şi încărcate de emoţie" ce a condus la legalizarea căsătoriilor între homosexuali în statul New York, informează AFP,citat de Agerpres.

Autor: Alexandru Gherghe

După legalizarea căsătoriilor gay în statul New York, al şaselea stat din cadrul SUA ce recunoaşte aceste uniuni între persoane de acelaşi sex, Obama a reamintit că poziţia lui nu a fost "nouă" în acest subiect."Ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani şi ce s-a petrecut săptămâna trecută la New York, cred că acestea sunt lucruri bune", a declarat preşedintele în timpul unei conferinţe de presă la Casa Albă.

"Am făcut mai mult în doi ani şi jumătate... decât cei 43 de preşedinţi precedenţi", a mai declarat el, reamintind în special măsurile pentru a permite homosexualilor să îşi viziteze partenerii bolnavi la spital sau să beneficieze de prestaţii sociale.

Întrebat dacă susţine legalizarea căsătoriilor gay la nivel federal, Obama a rămas rezervat: "Nu am de gând să anunţ astăzi", i-a spus el unui jurnalist, adăugând: "dar vă mulţumesc pentru a fi încercat"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel