Obama și Pelosi, discuții private pe la spatele lui Biden. Amândoi sunt îngrijorați, dar niciunul nu are vreun plan

FOTO: Reuters Marketplace/ Chris Kleponis/POOL via CNP/INSTARimages/Cover Images
FOTO: Reuters Marketplace/ Chris Kleponis/POOL via CNP/INSTARimages/Cover Images

Fostul președinte Barack Obama și fosta președintă a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, au discutat în privat despre Joe Biden și viitorul campaniei sale din 2024.

Ambii și-au exprimat îngrijorările legate de cât de dificil a devenit pentru Biden să-l învingă pe Donald Trump. Totuși, niciunul nu este sigur ce ar trebui să facă.

Democrații sunt disperați să pună capăt luptelor interne descurajatoare pentru a se concentra pe înfrângerea fostului președinte. Ei își pun speranțele în Obama sau Pelosi pentru a-i ajuta să ajungă acolo, fiind conștienți că liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, nu are încrederea lui Biden, iar liderul minorității din Camera Reprezentanților, Hakeem Jeffries, nu are o relație suficient de profundă cu acesta pentru a transmite mesajul.

CNN a discutat cu zeci de membri ai Congresului, operativi și persoane în legătură cu Obama și Pelosi, mulți dintre aceștia afirmând că sfârșitul candidaturii lui Biden pare clar și acum este doar o chestiune de cum se va desfășura ieșirea lui din cursă, chiar și după conferința de presă de joi seară.

Dacă Obama și Pelosi nu sunt de acord cu asta, mai mulți democrați de frunte spun că ar trebui să o spună clar cât mai curând posibil, înainte ca și mai multe daune să fie provocate cu mai puțin de patru luni înainte de alegeri.

Mulți dintre colegii lui Pelosi speră că ea poate pune capăt tumultului care a cuprins democrații în ultimele două săptămâni. Pentru unii dintre ei, această încheiere poate veni doar dacă Pelosi îi spune lui Biden că trebuie să se retragă. Pelosi a vorbit cu Biden după dezbatere, dar a clarificat că nu vede decizia lui Biden de a rămâne în cursă ca fiind definitivă. Totuși, printr-un asistent, a refuzat să comenteze mai mult.

Decizia lui Obama de a nu face niciun comentariu public timp de două săptămâni a lăsat un număr de democrați de frunte să simtă că i-a lăsat să se zbată, menținând aceeași atitudine care i-a definit în mare parte perioada sa post-prezidențială. După dezbaterea cu Trump, el a postat pe X (fost Twitter): „Dezbateri proaste mai au loc. Credeți-mă, știu,” reiterând acest sentiment la un eveniment de strângere de fonduri pentru democrații din Camera Reprezentanților a doua seară după performanța lui Biden.

Cu toate acestea, scepticismul tot mai mare al lui Obama cu privire la capacitatea prietenului său de a câștiga realegerea este unul dintre cele mai prost păstrate secrete din Washington. Cei familiarizați cu situația spun că amprentele lui Obama și Pelosi vor fi mult mai evidente când va fi scrisă istoria acestei perioade extraordinare de două săptămâni din politica americană, cei doi fiind călăuzele unui partid aflat în panică.

Când Obama a vorbit cu Biden după dezbatere, actualul președinte a sugerat altora că fostul președinte l-a sprijinit să treacă peste tumult. Conform altor persoane familiare cu apelul, Obama a rămas în postura de „consilier privat.” El a stimulat discuțiile, a jucat rolul de avocat al diavolului, dar nu a luat o poziție clară.

În conversațiile cu unii democrați în ultimele două săptămâni, Obama a respins ideea că ar putea să-l împingă pe Biden într-o direcție sau alta, chiar dacă ar dori. Aceasta subliniază relația lor complexă, dar loială. În trecut, inclusiv în timpul alegerilor primare democrate din 2020, Obama și-a văzut rolul ca fiind unificator, ajutând la validarea direcției partidului. Până acum, el nu s-a angajat să joace acest rol în tulburările legate de candidatura lui Biden.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel