Obama spune că Statele Unite sunt încă o ţară AAA

obama_39_1
obama_39_1

Preşedintele Barack Obama a acuzat luni blocajul politic de la Washington de a fi la originea retrogradării ratingului Statelor Unite şi a anunţat că el va oferi unele recomandări asupra modului de a reduce deficitele federale.

Obama a declarat, într-o apariţie la Casa Albă, că el speră că retrogradarea ratingului SUA de către agenţia de notaţie Standard and Poor's la AA-plus de la AAA va da parlamentarilor un nou sens de urgenţă de a combate deficitul. El a adăugat că nu crede că reducerile ar putea fi efectuate numai prin tăierea cheltuielilor.

Un comitet al Congresului, urmând a fi constituit în conformitate cu legislaţia adoptată săptămâna trecută ce a reuşit să evite intrarea în incapacitate de plată a guvernului, urmează să raporteze recomandările sale la sfârşitul lunii noiembrie asupra modului de a reduce 1,5 trilioane de dolari de cheltuieli timp de un deceniu.

Obama a anunţat că el va oferi recomandările sale pentru a soluţiona problema şi a citat din nou necesitatea de a creşte taxele pentru americanii bogaţi şi de a se face ajustări modeste la programe populare îndreptăţite dar costisitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel