EXCLUSIV  Obezitatea în rândul copiilor, situație dramatică la nivel național. Prof. Univ. Dr. Arsenescu-Georgescu, apel pentru nu a mai scuti elevii de sport: Avea 90 kg la 16 ani

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @tortoon
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @tortoon

Prof. Univ. Dr. Cătălina Arsenescu-Georgescu, Universitatea de Medicină si Farmacie ”Gr.T.Popa”, Iași, a participat la conferința cu tema "Informarea susține vaccinarea", organizată de DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, Știridiaspora, Defense Romania, Spectacola, Astrosens, Părinți și Pitici, DCSport, DCNewsTV și RadioDCNews. 

Obezitatea este o problemă majoră la nivel mondial și a devenit o preocupare în multe țări ale lumii. Există mai mulți factori care contribuie la această problemă globală, inclusiv schimbările în obiceiurile alimentare, stilul de viață sedentar, urbanizarea rapidă și accesul la alimente procesate și bogate în calorii.

Obezitatea nu afectează doar adulții, ci și copiii, ceea ce poate avea consecințe semnificative asupra sănătății publice. Problemele asociate cu obezitatea, cum ar fi diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare și anumite tipuri de cancer, pun o presiune suplimentară asupra sistemelor de sănătate.

În cadrul conferinței, Prof. Univ. Dr. Cătălina Arsenescu-Georgescu a vorbit despre această problemă, subliniind faptul că educația sanitară este necesară în școli pentru a educa populația și a preveni bolile cauzate de obezitate. 

„Consultam, în urmă cu câteva zile, o fetiță care avea vârstă de 16 ani. Să vă spun ce greutate avea? Avea o greutate de 90kg. Era cu mama alături, mama era suplă și era conform vârstei. În momentul acela am întrebat și pe mamă și pe fetiță: „Draga mea, te-ai uitat în jur? Ai văzut colege? Nu ați sesizat că ceva nu este în regulă? De ce să nu luați niște măsuri în momentul în care ați văzut că ceva nu este în regulă?”

Pentru acest lucru trebuie educație medicală, educație sanitară în școli! Haideți să ne gândim că unul din trei adolescenți sunt supraponderali sau chiar obezi. Este o dramă, este o tragedie!

Să spunem că, la adulți, 60% din bărbați sunt obezi, 50 % din femei sunt obeze, dar la copil, la adolescenți? În momentul în care am observat acest lucru, nu scutesc de sport acest copil, ci, din contră, trebuie să iau măsuri.", a spus Prof. Univ. Dr. Cătălina Arsenescu-Georgescu.

 

Există voci care nu sunt de acord cu educația sanitară în școli

„Există sistem de consult boli nutriție, dietă corespunzătoare, evaluez toți factorii de risc, toate măsurile acestea pot fi luate. Deci educație sanitară, educație medicală trebuie să existe!

Din păcate, aud voci care nu sunt de acord cu educația sanitară în școli. Ce poate fi mai util decât să faci o educație sanitară adaptată vârstei, genului, tipului profilului școlar? Toate aceste lucruri sunt esențiale pentru a preveni toate aceste lucruri pe care le-am amintit anterior.”, a spus Prof. Univ. Dr. Cătălina Arsenescu-Georgescu la conferința cu tema „Informarea susține vaccinarea", organizată de DC News Media Group.  

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel