Obiceiul dăunător la care ar trebui să renunți când te speli pe dinți. Avertismentul stomatologilor

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @karlyukav
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @karlyukav

Din obișnuință, uneori adoptăm obiceiuri greșite fără să realizăm că sunt așa. Asta se întâmplă atunci când ne periem dinții într-un mod care nu este deloc recomandat.

Publicitate

Vizita la dentist nu este cea mai apreciată experiență de către oameni, de fapt, în multe cazuri, motivul pentru care se merge este o durere sau o disconfort care nu dispare. 

Medicii stomatologi te pot ajuta să eviți probleme serioase datorită sfaturilor și recomandărilor lor, care te pot împiedica să faci greșeli, fără să-ți dai seama că, în timp, acestea te pot costa foarte mult.

Obiceiul la care ar trebui să renunți

Deși fiecare are obiceiurile și metodele sale când vine vorba de a face lucruri, în ceea ce privește igiena este important să știi cum se face corect, astfel încât să te poți îngriji într-un mod cât mai bun și să eviți să faci greșeli care, pe termen lung, pot fi dăunătoare. Asta se întâmplă cu unii oameni când își perie dinții, care, crezând că o fac cât mai bine, în realitate fac o greșeală gravă.

Așa a dezvăluit o renumită dentistă, Samantha Rawdin, care a explicat că perierea dinților cu prea multă forță nu este deloc recomandată, chiar dacă mulți cred că așa este corect și că dinții se vor curăța mai bine. „Dacă îți perii dinții cu prea multă forță, poți uza smalțul, care este stratul exterior alb al dinților, și poți provoca sensibilitate, retracție a gingiilor și un aspect mai galben al dintelui”, a explicat profesionista în Parade.

Acest lucru este deosebit de important dacă se folosește o periuță de dinți manuală, deoarece acestea tind să fie mai dure decât cele electrice. „Folosirea unei periuțe de dinți de duritate medie sau mare poate agrava uzura smalțului dentar, deoarece periile sunt mai puțin blânde cu dinții”, spune expertul, recomandând utilizarea unei periuțe de dinți cu peri moi. Mulțumită acestui simplu sfat, se poate evita o uzură excesivă a smalțului, care ar putea face dinții mai susceptibili la pete, sensibilitate și carii. Câteva semne că periajul este excesiv și că uzura se produce sunt sensibilitatea dentară, decolorarea dinților și dinții crăpați.

Sfaturi pentru o igienă dentară corectă

Pe lângă evitarea erorilor menționate de doctorița Rawdin, există și alte recomandări pe care e bine să le punem în practică pentru o igienă dentară corectă. Trebuie să alegem periuța de dinți potrivită, dar și pasta de dinți de care avem nevoie. Dacă alegem una cu fluor, vom contribui la prevenirea formării cariilor. Este important să ne spălăm pe dinți de cel puțin două ori pe zi și să o facem timp de trei sau patru minute.

Experții recomandă, de asemenea, să folosim o periuță interdentară și apă de gură și, desigur, să schimbăm periuța la fiecare trei sau patru luni sau când perii devin deformați. În timpul periajului, este important să ne amintim să periem toate suprafețele dintelui, să facem mișcări circulare mici și să înclinăm perii către linia gingiilor pentru a curăța între gingii și dinți. Desigur, este esențial să mergem la controale periodice la specialistul nostru de încredere, potrivit 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel