Obiceiul pe care femeile de peste 50 de ani ar trebui să îl evite atunci când urinează

Fotografie de la Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/persoana-om-femeie-hotel-3884742/
Fotografie de la Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/persoana-om-femeie-hotel-3884742/

Femeile trec prin diverse etape în care sănătatea urinară este afectată, în special în timpul sarcinii și menopauzei. 

De aceea, este important să acorde atenție unor aspecte specifice atunci când merg la toaletă. Corpul nostru se schimbă odată cu trecerea timpului, iar sănătatea urinară este unul dintre aspectele afectate. Multe femei observă o nevoie mai frecventă de a merge la toaletă, inclusiv noaptea. Sunt femei care suferă de incontinență urinară, motiv pentru care sunt necesare obiceiuri sănătoase la baie și evitarea unor practici dăunătoare. Conform experților, un obicei anume trebuie evitat după vârsta de 50 de ani, deoarece schimbările în planșeul pelvian afectează sănătatea vezicii și a urinării.

Planșeul pelvian al femeilor suferă schimbări odată cu vârsta, afectând sănătatea urinară și funcția vezicii. Maria José Garcés Fernández, asistent medical în cadrul Serviciului de Sănătate din Insulele Canare, a explicat pentru Mujer.es că „incontinența urinară afectează de două ori mai multe femei decât bărbați”, acest lucru fiind cauzat, în principal, de factori precum sarcina și menopauza.

Pentru a menține o bună sănătate urinară în aceste etape, specialiștii recomandă să ascultăm nevoile corpului nostru, adică să mergem la baie când avem nevoie, să nu amânăm momentul cu zecile de minute sau cu orele. Acest lucru este esențial pentru sănătatea noastră. În legătură cu reținerea urinei pentru perioade lungi, mitul că este benefic este fals. Dr. Tirsit Shiferaw Asfa, specialist în Obstetrică și Ginecologie, subliniază că trebuie „să ascultăm corpul și să nu reținem urina mai mult decât un timp rezonabil”.

Pe de altă parte, Dr. Aldene Zeno, uroginecolog la Essence Health and Gynecology, subliniază că femeile de peste 50 de ani trebuie să consulte un medic dacă observă simptome de incontinență urinară. Ignorarea acestora poate duce la alte afecțiuni, inclusiv infecții, insuficiență renală și, în cazuri extreme, vezica ruptă. Există însă mai multe modalități de a preveni incontinența urinară, iar reținerea urinei nu face parte din soluții.

În plus față de vizita la medic, specialiștii recomandă câteva practici ce pot fi realizate acasă. Potrivit Clinicii Mayo, există patru aspecte esențiale de avut în vedere. În primul rând, antrenarea vezicii ajută la întârzirea urinării după ce simți nevoia de a urina. „Poți începe încercând să te abții 10 minute de fiecare dată când simți nevoia să mergi la toaletă. Obiectivul este să prelungești intervalul dintre vizitele la baie până când vei urina doar la fiecare 2,5-3,5 ore", adaugă aceștia.

De asemenea, sugerează urinarea de două ori, pentru a ajuta la golirea completă a vezicii și pentru a preveni incontinența prin revărsare. Specialiștii explică prin aceasta: „urinează, apoi așteaptă câteva minute și încearcă din nou”.

De asemenea, este important să îți stabilești un program pentru a merge la toaletă, adică să urinezi la fiecare 2-4 ore, în loc să te abții până când ai o nevoie urgentă. În final, știm că dorința de a urina crește în funcție de cantitatea de lichide consumate, așa că trebuie să controlezi acest aspect, dar și alimentația.

Astfel, vei putea recăpăta controlul asupra vezicii. „Este posibil să fie nevoie să limitezi sau să eviți alcoolul, cafeina și alimentele acide. Reducerea consumului de lichide, pierderea în greutate sau creșterea activității fizice pot, de asemenea, să alimenteze problema”, spun specialiștii citați de 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel