Există câteva obiceiuri care pot crește riscul de demență și accelera procesul de îmbătrânire.
Demența este cauzată în principal de schimbările fizice asupra materiei cerebrale, dar depinde mult și de vârstă, istoricul familial, stilul de viață și deficiențele alimentare. Câteva obiceiuri pot avea, de altfel, un impact major asupra sănătății creierului. De asemenea, deficiența de vitamina B12 poate induce simptome precum pierderea memoriei și poate accelera îmbătrânirea.
Problemele cardiace pot crește riscul unei persoane de declin cognitiv și tulburări precum demența. Mulți factori de risc sunt asociați cu sănătatea inimii și a plămânilor.
Lipsa somnului poate accelera rata de dezvoltare a demenței. Când nu te odihnești destul, nu ești doar morocănos și obosit, ci îți pui în pericol și sănătatea pentru că organele vitale, cum ar fi creierul, nu au timp să se refacă, potrivit Times of India.
Stilul de viață sedentar încetinește funcțiile creierului, fiind un factor determinant pentru diverse boli.
Izolarea socială prelungită crește riscul de stres și anxietate, motiv pentru care creierul ajunge să fie afectat în mod considerabil.
Consumul excesiv de alcool a fost asociat cu riscul dezvoltării de demență. Cercetătorii au stabilit că ar trebui să ne limităm la unul - două pahare de alcool pe zi. În caz contrar, alcoolul poate provoca atrofia creierului și poate declanșa o pierdere a memoriei în stadiu incipient, conform descopera.ro.
Modificările creierului asociate cu boala Alzheimer sunt deseori vizibile, devreme, la persoane cu trăsături de personalitate asociate cu această afecțiune, conform cercetărilor realizate de Colegiul de Medicină al Universității de Stat din Florida.
Două caracteristici are riscului de demență au fost în prim-plan în cadrul studiului: nevrotismul și conștiinciozitatea, informează Science Daily.
În vreme ce nevrotismul implică o predispoziție pentru emoții negative, prin conștiinciozitate se înțelege tendința de a fi atent, organizat, responsabil și orientat spre obiective.
„În acest studiu analizăm neuropatologia, adică leziunile din creier care ne spun despre schimbarea patologică de bază. Această cercetare arată că înainte de demența, personalitatea prezice acumularea de patologie asociată cu demența”, a explicat Antonio Terracciano, profesor de geriatrie la Colegiul de Medicină.
Citește continuarea articolului AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News