Obiceiurile pe timp de noapte care te pot ajuta să slăbești a doua zi

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Multe lucruri care vă pot distruge progresul înregistrat la pierderea în greutate apar târziu în noapte, fie că vă bucurați de câteva cocktail-uri după cină sau vă opriți la fast-food în drum spre casă, după serviciu. 

Pe de altă parte, dezvoltarea unei rutine de noapte potrivite poate avea un impact pozitiv major asupra progresului tău de scădere în greutate.

Publicația Eat This a oferit o serie de sfaturi despre cum ar trebui să arate rutina de noapte în cazul celor care vor să piardă în greutate, în urma mai multor recomandări realizate de Dr. Bohl.

Daca vrei sa slabesti mai mult, nu manca prea tarziu

Probabil ați mai auzit acest sfat popular înainte – și este de fapt puțin controversat, subliniază dr. Bohl.

„Indiferent de ora în care mănânci, corpul tău ar trebui să proceseze caloriile în același mod. Acestea fiind spuse, oamenii care tind să mănânce mai târziu în noapte tind, de asemenea, să mănânce alimente bogate în calorii sau aleg să mănânce deși nu le este foame,  ci pentru că se plictisesc”, explică el. „A evita să mănânci târziu seara înainte de culcare este o modalitate bună de a te asigura că nu consumi calorii suplimentare de care nu ai nevoie cu adevărat.”

Dacă vrei o gustare înainte de culcare, asigură-te că este una cu proteină de cazeină

Nu fi prea șocat să auzi că există o excepție de la obiceiul #1. Dacă aveți chef de o gustare înainte de culcare, asigurați-vă că conține proteine de cazeină, cum ar fi produsele lactate.

„Proteina de cazeină se digeră mai lent, așa că o gustare înainte de culcare poate oferi corpului tău proteine pe care le poate folosi pe tot parcursul nopții pentru repararea și construirea mușchilor”, explică dr. Bohl.

Setează-ți dormitorul la o temperatură rece dacă vrei să slăbești mai mult

„Unele cercetări sugerează că temperatura poate influența modul în care corpul procesează grăsimea, iar dormitul într-o cameră mai răcoroasă poate ajuta la arderea mai multor calorii peste noapte”, ne spune dr. Bohl.

În plus, o temperatură rece a camerei promovează un somn minunat! Potrivit unui sondaj realizat de National Sleep Foundation, dormitul într-un mediu răcoros este unul dintre cele mai importante aspecte ale unui somn solid și odihnitor. Temperatura ideală pentru a vă seta dormitorul este de aproximativ 18,5 grade Celsius.

Evită lumina albastră

Toate ecranele din viața ta — telefonul, laptopul și televizorul — emit lumină albastră care îți poate distruge complet ritmul circadian, cunoscut și sub numele de „ciclul tău natural de somn/veghe”, explică dr. Bohl.

Dacă folosești electronice prea aproape de ora de culcare, probabil că îți va fi mult mai dificil să adormi. Lipsa unui somn odihnitor poate duce la senzații de foame mai puternice și mult mai greu de controlat a doua zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel